Заснований українцем акселератор Fuelarts залучив $500 000

Читати на RU

Art+Tech-акселератор Fuelarts закрив seed раунд фінансування в розмірі $500 000 від приватних інвесторів з числа американських колекціонерів та інституціалів — в їхньому числі Катя Коен, засновниця венчурного фонду Amedeo Global, ментор 500 Startups &Techstars.

За словами представників акселератора, отримані інвестиції будуть спрямовані на розробку рішень для арт-ринку в сфері гейміфікації, цифрового мистецтва, в тому числі NFT, а також технологічних рішень для гравців ринку.

Fuelarts заснований українцем Денисом Белькевичем у 2019 році

Денис Белькевич та Роксана Зарнегар. Зображення: Fuelarts

Fuelarts заснували восени 2019 року, а базується він в Нью-Йорку. Його презентація відбулася в рамках конференції Deloitte Art & Finance в Монако. Засновником і генеральним директором є Денис Белькевич, арт-економіст, консультант з інвестицій та управління арт-об’єктами.

Співзасновником, членом правління та ментором проекту є Роксана Зарнегар (Roxanna Zarnegar​​), професор інституту Sotheby’s в Нью-Йорку, колишній виконавчий директор аукціонного дому Christie’s в Америці, вона також обіймала посаду віце-президента найбільшої онлайн-платформи з мистецтва — Artnet.

«Завдяки стрімкому розвитку онлайн-аукціонів і цифрового NFT-мистецтва, пандемія якісно змінила правила гри і відкрила нову еру експоненціального зростання ринку Art+Tech. Згідно з дослідженням Fuelarts, в 2020-21 роках інвестори зробили половину ($380 млн) від загального обсягу інвестицій у галузь за останні 20 років ($640 млн) в стартапи Art+Tech. Зараз ринок готовий, але стартапи Art+Tech намагаються знайти сфери, в яких вони могли б активно розвивалися. У більшості музейних програм їх бізнес-ідеї не реалізуються, а в традиційних акселераторах рідко розуміють специфіку мистецтва і намагаються «заново винайти Uber». Унікальність Fuelarts полягає в його нішевій природі, орієнтації на область Art+Tech», — коментує Белькевич.

Створення акселератора під час пандемії продиктувало спеціальну бізнес-модель

Як зазначили представники Fuelarts, створення акселератора під час пандемії продиктувало спеціальну бізнес-модель для роботи зі стартапами першого батча. Fuelarts запропонував приватну акселерацію: підтримку стартапів двома-трьома наставниками, поки ринок не відновиться. В результаті чотири стартапи вирішили пройти акселерацію в такому форматі, відстежуючи зміни на арт-ринку, реагуючи на нововведення і поведінку колекціонерів.

Серед стартапів першого батчу український стартап V-Art – це платформа для демонстрації, продажу та збору цифрового мистецтва, що створює екосистему для світового ринку цифрового мистецтва. Нещодавно компанія залучила $150 000 інвестицій та грантів і запустила новий NFT-маркетплейс.

Інші учасники акселератора: Artherium – це платформа, яка об’єднує всі NFT колекціонера в одне портфоліо і показує індекс капіталізації колекції та діяльності художників; Sarturn — це платформа для інвестування в кар’єру художників у ігровій формі; FreshOrTrash — це міжнародна бартерна платформа для обміну речами та послугами для арт-об’єктів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук