Як поставити цифровий підпис на macOS– інструкція

1
Читати на RU

Дуже часто доводиться підписувати цифрові документи. Ви можете зробити це довгим шляхом: роздрукувати файли, підписати їх, а потім відсканувати їх назад на комп’ютер. Однак найпростіший спосіб — створити цифровий підпис і помістити його безпосередньо в PDF-файл. Видання The Verge розповіло, як поставити цифровий підпис на документі, якщо у вас система Mac.

Як поставити цифровий підпис на macOS

Щоб створити свій підпис, спочатку потрібно підготувати PDF-файл:

  • Відкрийте PDF-документ за допомогою вбудованої програми попереднього перегляду на комп’ютері Mac (якщо у вас немає PDF-файлу, ви можете створити його в улюбленому текстовому редакторі та зберегти як ФАЙЛ PDF).
  • У верхньому правому куті вікна клацніть на значок запуску інструмента «Розмітка».
  • Коли документ відкриється в режимі редагування, клацніть на значок «Підпис», — він виглядає як підпис на строфі.
Зображення: Межа

Далі інструмент запропонує використовувати для підпису трекпад або камеру ноутбука, а також ту, що пов’язана з пристроєм iPhone.

  • Трекпад. Щоб створити підпис, клацніть на «Натисніть тут, щоб почати». Зробіть підпис на трекпаді, натисніть будь-яку клавішу та натисніть «Готово».
Зображення: AIN. UA
  • Камера. Зробіть підпис на аркуші білого паперу, виберіть «Камера» і піднесіть його до камери ноутбука – до лінії, яка з’явиться по всьому екрану. Зачекайте, доки на екрані не з’явиться підпис.
Зображення: Межа
  • iPhone. Виберіть опцію «iPhone» і розблокуйте телефон, пов’язаний з ноутбуком. На екрані з’явиться поле, в якому можна зробити підпис. Зачекайте, поки підпис з’явиться на вашому Mac.
Зображення: Межа

Щоб додати підпис до документа, у режимі попереднього перегляду клацніть на значок «Підпис» і виберіть підпис, який потрібно додати — він відобразиться в полі документа. Користувач зможе перемістити його в потрібне місце, а також змінити розмір.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук