Інноваційні хаби та лабораторія для тестування програмного забезпечення – як влаштований київський офіс TemaBit, ІТ-бізнеса Fozzy Group

3920
Читати на RU

TemaBit є розробником ІТ-продуктів для бізнесу однієї з найбільших комерційних і промислових груп України Fozzy Group. Команда компанії розробила понад 80% програмного забезпечення, яким користуються понад 65 000 співробітників, тисячі партнерів і мільйони гостей Сільпо, Фора, Fozzy, Thrash! і служби доставки Justin.

На сьогоднішній день з TemaBit співпрацює понад 1200 фахівців, які працюють в основному в Києві та Вінниці, а також віддалено з різних міст України, Білорусі, Казахстану, Грузії, Азербайджану та Малайзії. Редакція AIN.UA відвідала київський офіс IT-компанії Fozzy Group і розповіла, як в ньому все влаштовано.


Робочий простір

У київському офісі, який знаходиться в бізнес-центрі Silver Breeze на проспекті Павла Тичини, 1Б, працюють команди декількох підприємств Fozzy Group, в тому числі команда TemaBit. Вона була сформована еволюційно з внутрішнього ІТ-відділу. Основу TemaBit складають проєктні команди фахівців, які працюють разом над створенням того чи іншого продукту.

Робочий простір для них створювався поступово. По-перше, відкриті простори на 5-му і 7-му поверхах бізнес-центру з місцями, закріпленими для фахівців. Зараз в офісі мало людей, адже команди всіх підприємств Fozzy Group можуть самостійно вибрати оптимальний формат роботи для своїх завдань.

Такий гнучкий підхід у групі компаній ґрунтується на результатах опитування, проведеного в серпні 2020 року – 71% працівників не захотіли залишатися в докарантинному форматі, коли всі працювали в офісі, тоді як лише 15% були готові повністю перейти на дистанційну роботу. Офіс найчастіше відвідують ті фахівці TemaBit, робота яких пов’язана з тестуванням обладнання для бізнесу Fozzy Group.

Зокрема, TemaBit має спеціальне приміщення, в якому тестуються програмне забезпечення та касові апарати самообслуговування, моноблоки для групових ресторанів, ваги сканерів, кишенькові сканери, реєстратори, різні способи оплати: термінали, QR-коди.

На кожному з поверхів, де працюють команди TemaBit, є кухні з усім необхідним: холодильником, мікрохвильовою піччю, кавоваркою, чайником. В офісах компанії сортують сміття: збирають як пластик, скло, метал, папір, так і батареї. Ємності для вторсировини є на кухнях і у відкритих корпусах.

Інноваційні хаби

Навесні 2021 року на першому поверсі БК відкрилися два нових коворкінг-хаби – інноваційні хаби. Вони розраховані на 170 місць, їх загальна площа становить 1114 кв.м. Для роботи з одним з них фахівці повинні забронювати собі місце за допомогою чат-бота в спеціально створеному для цього Telegram-каналі «Бронилочка». З його допомогою також можна забронювати паркувальні місця.

Продуктові команди постійно працюють в інноваційних хабах, зокрема, команда «Лабораторія Зі» R&D-центру TemaBit. Серед її розробок є система штучного інтелекту під назвою Kissa AI, яка сканує і розпізнає їжу, а потім виставляє рахунок.

Хаби мають окремі зони для презентацій і конференцій, конференц-зали, а також окремі стенди — Silent Box для телефонних розмов або відокремленої роботи. Інтер’єр може трансформуватися в залежності від потреб команд. Меблі та предмети мобільні. Столи і стільці обладнані колесами. Деякі таблиці мають форму трапеції, щоб було легше трансформувати робочу область: за таким столом можна сидіти на самоті, або можна перемістити кілька таблиць і провести зустріч. Телевізійні панелі також мобільні і не фіксуються на стінах.

Фахівці, які вирішать працювати в хабі, також можуть пити каву або чай, не виходячи з простору – в хабах є компактні кавові точки.

Зони відпочинку

У 2020 році Fozzy Group запустила програму благополуччя своїх фахівців, в рамках якої організовувала забіги, підготовку до них, проводила онлайн-уроки з розтягування і оздоровлення спини. Цього року група почала фокусуватись на психічному здоров’ї – команди можуть слухати вебінари з питань психічного здоров’я, а також відвідувати кімнату медитації. Він розташований на 2-му поверсі, і ви можете забронювати його за допомогою Outlook.

Для тих, хто вважає за краще відволікатися від роботи більш активним способом, є невеликий тренажерний зал з біговою доріжкою, велотренажер, турніком, карематами і душем.

Команди також самостійно організовують турніри, беруть активну участь у спортивних змаганнях і завойовують нагороди.

Плюси для фахівців

Навесні 2020 року TemaBit запустив проект BitLife — формат дайджесту новин, який транслюється в прямому ефірі один раз на два тижні. BitLife обговорює новини та важливі події. Спікерами є фахівці компанії та запрошені спікери з інших бізнесів. Крім того, раз на рік проводяться загальні збори всієї команди TemaBit під назвою «IT Strategy», під час яких підбиваються підсумки за рік, а також обговорюються нові проєкти і стратегічні зміни.

Серед плюшок всі фахівці Fozzy Group отримують:

  • можливість пройти навчання в корпоративному університеті Fozzy Campus за чотирма напрямками: Soft skills hub, Leadership hub, Professional hub та тренінги школи Product Owners, Digital Academy;
  • участь у всіх корпоративних заходах групи. Наприклад, днями в офісі Fozzy Group відбулася презентація спортивних клубів Apollo Next;
  • добровільне медичне страхування та страхування ризикове;
  • компенсація тренажерного залу та мовних курсів;
  • компенсація за участь у конференціях та технічних заходах;
  • підтримка ФОП;
  • спеціальні пропозиції від партнерів – клінік, СТО, АЗС, в тому числі WOG;
  • оздоровчі пропозиції для дітей працівників;
  • доступ до системи знижок у бізнесах Fozzy Group.

Відкриті вакансії

Зараз TemaBit має понад 200 вакансій. Основні напрямки пошуку: інженери .NET (MS SQL, C#), інженери DevOps, Data Scientists, Data Engineers, Computer Vision Engineer,  бізнес-аналітики, інженери QC та scrum-майстри. Про те, над якими інноваційними проектами, крім Kissa AI, працює TemaBit, ми розповідали раніше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук