Перша у світі SuccessOS™: як Surprise.com будує унікальну систему для успішних команд

774

Surprise.com — це динамічно зростаюча американська продуктова компанія зі штаб-квартирою у Сан Матео, Каліфорнія. Вона була заснована двома інженерами, випускниками Стенфорду та Берклі, які помітили потенціал у нетрівіальному поєднанні двох систем управління і взаємодії з персоналом — Performance Management та Rewards and Recognition.

Зокрема, постало питання: чому більшість компаній переважно розділяють ці поняття в окремі категорії? Спроби впливати на продуктивність без винагороди за кінцевий результат — безперспективні. Зі свого боку, винагорода без прив’язки до конкретних цілей дорівнює — неефективні витрати. Ці питання й дали поштовх для створення Surprise for Teams™ — першої та єдиної SuccessOS™, яка має стати прогресивним технологічним розв’язанням двох проблем.

Surprise for Teams™ — це мобільна SaaS-платформа, створена, щоб сприяти сталому успіху співробітників, менеджерів та компаній в цілому. Surprise поєднує Machine Learning та власні AI-технології із потужним психологічним феноменом (бустом мотивації від передчуття задоволення та винагороди), щоб надихати команди працювати більш ефективно, усувати проблеми з продуктивністю та апатією, і, мабуть, найголовніше — приносити взаємну вигоду як працівникам, так і роботодавцям.

Що таке Workplace Engagement

Ще одна амбітна задача, яку вирішує Surprise for Teams™ — це залученість персоналу або workplace engagement. Залученість часто плутають із задоволеністю роботою (aka Job Satisfaction), але якщо мова йде про довготривалий вплив, що сприяє кращій продуктивності та результатам — вони суттєво відрізняються. Задоволеність роботою, здебільшого, складається з ряду факторів: компенсації, посади, стабільності, чи то навіть розташуванню офісу. Працівник цілком може бути задоволений обраною роботою, проте його залученість може бути недостатньою, щоб робити якісь екстра зусилля, не кажучи вже про те, щоб відчувати прихильність чи відданість справі у своїй компанії.

Головними індикаторами позитивного workplace engagement є робочий ентузіазм і відданість команді, разом із бажанням та спроможністю допомагати бізнесу досягати поставлених цілей. Залучені працівники частіше проявляють себе. Вони вмотивовані. Вони готові «пробігти додаткову милю», якщо на то є потреба. 

Треба зауважити, що залученість персоналу це не тільки про поліпшений перформанс. Залученість позитивно впливає на якість професійних стосунків та ментальне здоров’я. Емоційна спорідненість, соціальні зв’язки, культура підтримки — усі ці ключові показники залученості працівників позитивно корелюють із корпоративними healthcare-програмами, та є важливою частиною філософії Surprise for Teams™.

AliceAi™: як штучний інтелект від Surprise впливає на залученість персоналу та продуктивність

Surprise.com використовує власні розробки в сфері штучного інтелекту та машинного навчання для виявлення поведінкових патернів і формування інсайтів. Саме вони допомагають проактивно запобігати проблемам, пов’язаним із залученістю та продуктивністю працівників і команд. 

У мобільному застосунку Surprise за штучний інтелект відповідає AliceAi™. Еліс щодня отримує відповіді від користувачів на кілька персональних запитань щодо їхнього настрою, відносин із товаришами по команді, корпоративну культуру та організацію робочих процесів. До того ж Еліс постійно збирає та аналізує дані з інших інтегрованих систем, на кшталт Salesforce та Jira, відстежує робочі патерни та вимірює продуктивність, щоб «на виході» сформувати комплексний показник успішності кожного окремого співробітника (те, що у Surprise називають Індексом Успіху або Success Index). 


Наприклад, Еліс може запитати: чи відчуваєте ви злагодженість у роботі зі своїми товаришами? Коли востаннє ви займалися фізичними навантаженнями? Наскільки добре ви підготовлені для продуктивної роботи на цьому тижні? Коли востаннє ви відчували натхнення від своєї робити? І так далі. Алгоритми цих квізів еволюціонують та автоматично змінюються кожного дня на основі відповідей користувачів, виявляючи глибинні та дуже конкретні ідеї для подальшого застосування та розвитку. Саме такий автоматизований зворотний зв’язок допомагає робити правильні висновки, рухатися далі та покращувати перформанс працівників, активно запобігаючи виникненню проблем та непорозумінь.

Аналізуючи фідбек користувачів, Еліс кожного разу генерує та призначає їм нові місії. Місії — це щоденні та щотижневі робочі звички, які дійсно покращують ефективність роботи. Їхня розробка та ретельне дослідження забезпечується внутрішньою Success Science™ командою. Місії більш значущі за класичні таски, бо допомагають сформувати фундаментальні професійні та поведінкові звички, необхідні для тривалого успішного виконання роботи. Саме вони створюють нові підходи у вирішенні проблем та допомагають налагодити внутрішні процеси з продуктивності, комунікації та праці в цілому.

Місії постійно змінюються та чергуються на основі невпинного аналізу та синтезу показників ефективності, схем роботи, зворотного зв’язку, рейтингу здібностей. Як наслідок, вони покращують ефективність як індивідуальної, так і командної роботи.

Еліс не тільки аналізує успіхи користувачів та пропонує менеджерам ексклюзивне уявлення про продуктивність та поведінку своєї команди, вона також бездоганно працює з варіативністю та непередбачуваністю цілком реальних «сюрпризів» — матеріальних винагород за виконання місій та підвищення Success Index. Сьогодні вже інтегровано безліч призів: від підписки на Spotify, до Tesla, подорожі на Гаваї чи зустрічі зі знаменитістю.

Варіативність винагород та непередбачуваність їхньої появи, призводить до значного підвищення продуктивності працівників та успіху команд, що і є причиною, чому Surprise завжди буде попереду традиційних структур преміювання та систем заохочення.

Які плани у команди Surprise.com в Україні

Наразі Surprise.com продовжує активно формувати команду топ-рівня як у Києві, так і у Львові. В українських офісах працюють вже понад 100 співробітників. Surprise в пошуках найкращих талантів і на сьогодні є відкриті вакансії для розробників, тестувальників, дизайнерів, ілюстраторів, рекрутерів, аналітиків тощо. 

Surprise пропонує участь у розробці унікальної software-категорії. Круту атмосферу та вайб високотехнологічної компанії. Безперечно складні, але вкрай цікаві цілі. Надзвичайно конкурентоспроможну компенсацію. Захопливе кросс-культурне робоче середовище. І, авжеж, Surprise for Teams™, щоб продовжувати вдосконалюватись та зростати.

Долучившись до Surprise.com зараз, інженери зі стеком iOS, Android, Python, Java та Rails отримають приємні sign-on бонуси до 5000$; а для iOS, Java та Ruby on Rails ще й можливість відвідати The Apple Campus у Купертіно, RailsConf 2022 у Портленді або JavaLand 2022 у Німеччині.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск