«Бути поруч» – перший в Україні соціально-освітній проєкт для онкопацієнтів та їх близьких

Nutricia, європейський лідер в області спеціалізованого харчування, за участі експертів Національного Інституту Раку, онкопсихологів та соціальних організацій створила перший в Україні соціально-освітній проєкт «Бути поруч». Його мета – забезпечити онкопацієнтів та їх близьких професійною психологічною підтримкою та достовірною інформацією на шляху до одужання.

Отримавши діагноз, пацієнти кидаються у крайнощі, і це дестабілізує їх ще більше. Вони не знають, що робити далі. Емоційно тяжко дається і лікування. Людям потрібен партнер, яким і вирішила стати компанія Nutricia, створивши проєкт «Бути поруч». 

У рамках проєкту створено сайт, де у 5 розділах подана фундаментальна інформація на різнобічні теми стосовно раку: алгоритм перших дій при діагнозі, організація харчування, види раку та способи лікування, реабілітацію та соціалізацію, поради близьким онкопацієнтів тощо. Ті, хто цього потребує, має унікальну можливість отримати безкоштовну консультацію онкопсихолога.

Щомісяця у Фейсбуці проєкту проводяться вебінари з лікарями НІРу, онкопсихологами, реабілітологами тощо, на яких глядачі можуть почути авторитетну інформацію та поставити власні питання спікерам. Наприклад, позавчора з’явилося відео на актуальну тему – «Covid-19 та онкологія»:

Щоб надихнути онкопацієнтів та підтримати їхню віру у своє одужання, створено проєкт «Історії перемог». Герої проєкту – звичайні люди, які пройшли непростий шлях лікування онкології, і приклад яких показує, що це можливо і для інших.

У рамках проєкту організовуються онлайн-заходи. Спікерами одного з них були публічні особистості, які знають про рак не з чуток: Алла Мазур, Інеса Матюшенко, Людмила Пухляк, Едуард Приступа (Діля), Вікторія Костецька. Вони поділились власним досвідом та висновками, які зробили з періоду лікування, що дає змогу онкопацієнтам не повторити їх та користатись готовими алгоритмами. Учасником зустрічі став також хірург-онколог Національного Інституту Раку Юрій Кондрацький. Він дав професійні рекомендації щодо способу життя для продовження ремісії та під час пандемії СOVID-19.

Мільйони людей в рамках проєкту «Бути поруч» вже отримали професійну допомогу, та компанія Nutricia у рамках проєкту «Бути поруч» планує і надалі супроводжувати онкопацієнтів починаючи з шокуючого моменту встановлення діагнозу до одужання.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск