Не час помирати: інвестиції за мотивами Джеймса Бонда

Читати на RU

Довгоочікуваний 25-й фільм про супершпіона Джеймса Бонда — «007: Не час помирати» — вже йде практично у всіх кінотеатрах світу. Якщо після перегляду в вас з’явився квант милосердя і ви зрозуміли, що бренди з ваших улюблених творів можуть зникнути без підтримки, то цей матеріал для вас. Криптобіржа Currency.com обрала основні компанії, які були згадані в Бонді, так що ви можете інвестувати в їх токенізовані акції, якщо хочете.


Що робить Джеймса Бонда впізнаваним? Ліцензія на вбивство разом зі знаковими двома нулями перед сімкою, можливість вижити навіть у найвідчайдушнішій ситуації (дякувати сценаристам) і холодний розрахунок. Але в першу чергу Бонд відомий своїм способом життя: дорогими автомобілями, шикарними костюмами, годинниками елітних брендів. Саме тому всі фільми про агента 007 стали простором для рекламодавців, які хотіли побачити свою продукцію в ультрапопулярній франшизі.

Місячний гонщик

Автомобілі завжди займали особливе місце у фільмах про Джеймса Бонда. Перш за все, супершпигун на секретній службі Її Величності пов’язаний з британським виробником Aston Martin. Вперше на екрані за кермом цієї марки агент з’явився в «Голдфінгері». Тоді автомобіль Бонда зіграв DB5, який став одним з головних символів франшизи.

Згодом агент також сідав у інші моделі, наприклад, в V8 Vantage Volante, V12 Vanquish, DBS V12, DB10. У «007: Не часу помирати» агент також не зрадив собі і знову їздив на старому DB5. Крім того, у фільмі представлені нові флагманські моделі компанії — Superleggera і гіперкар Valhalla.

Але в різний час Бонд сідав за кермо не тільки Aston Martin. Агента можна було побачити за лобовим склом Mercedes-Benz (DAI), BMW, Ford (F), Bentley (VOW) і навіть Rolls-Royce (RR).

Іскри з очей

Ще одним найбільш впізнаваним атрибутом агента 007 є те, що ні в якому разі не можна змішувати. Особливо з водінням машини. Йдеться про улюблений коктейль Бонда, що складається з горілки і мартіні. «Трясти, але не змішувати» — саме так просив його подати супершпіон.

В «007: Не час помирати» рекламне місце в фільмі купував колись російський, а нині британський виробник горілки Smirnoff. Зараз компанія належить алкогольному конгломерату Diageo (DEO).

Крім того, агент 007 з’являвся в кадрі з іншими напоями. Наприклад, його часто можна побачити з шампанським Bollinger. Він також став офіційним напоєм Бонда, і до виходу «007: Не час помирати» виробник випустив спеціальну лімітовану серію пляшок. На жаль, вкластися в Bollinger не вийде — компанія належить родині Боллінджера, а її акції не торгуються на біржах.

Але можна інвестувати в іншого виробника алкоголю, який колись заплатив творцям $45 млн за те, щоб Бонд випив трохи їх напою в «007: Координати «Skyfall»». Ця подія стала суперечливою і викликала критику з боку минулих виконавців ролі Бонда — зокрема, Джорджа Лезенбі («На секретній службі Її Величності»). Все тому, що компанією, яка заплатила за акцію, стала Heineken (HEIN) – виробником «не найкращого», з точки зору Лезенбі, пива.

Помри, але не зараз

Нарешті, ще одна пристрасть Бонда — це дорогі годинники. Найчастіше рука агента 007 з’являлася на екрані з моделями виробництва Rolex. Так, за час існування франшизи ми бачили різні модифікації Submariner, GMT Master, Chronograph.

Також на руці Бонда в різний час були годинники, зроблені Breitling, Gruen і навіть Hamilton. Остання компанія тоді випустила тільки першу комерційну модель наручного електронного годинника Pulsar вартістю $2,1 тисячі На жаль, всі ці компанії знаходяться в приватних руках. Але любителі годинників вважають, що навіть саму покупку дорогих (і, бажано, ексклюзивних) годинників можна розглядати як інвестицію – ціни на багато моделей з часом тільки зростають.

Однак Бонд був в кадрі і з годинниками публічних компаній. Так, наприклад, ви можете інвестувати в Seiko, Omega (UHR) або TAG Heuer. Останній виробник належить до люксового конгломерата LVMH.

Тільки для твоїх очей

Не можна забувати і про важливу відмінну рису фільмів про Бонда — використання футуристичних гаджетів, які йому постачає Q. Спочатку це був, наприклад, годинник, здатний друкувати повідомлення з MI6, але з часом вони були замінені більш складними пристроями.

Так, в «Завтра ніколи не помре» з’явився мобільний телефон виробництва шведської компанії Ericsson (ERIC). Крім стандартних функцій на той час, він також мав можливість дистанційно керувати машиною Бонда і при необхідності стати електрошокером.

У наступних фільмах про агента 007 стали з’являтися телефони спочатку Sony Ericsson, а потім просто Sony (SNE).

Золоте око

У декількох фільмах про Бонда сюжет був безпосередньо пов’язаний з традиційними об’єктами багатства — наприклад, з золотом або діамантами. Жоден збалансований портфель не обходиться без інвестування в дорогоцінні метали.

Ви можете купити справжнє золото і зберігати його вдома або в сейфі. Інший варіант — інвестувати в токенізоване золото, ціна якого слідує за вартістю реального активу, але вам не доведеться купувати і зберігати справжні злитки. Те ж саме стосується, наприклад, срібла.

Інструмент на Currency.com: Tokenised Gold

Що стосується алмазів, то завжди можна інвестувати в видобувні компанії. Наприклад, у найбільшого постачальника каменів — «Алросу» (ALRS). Або в De Beers, який належить англо-американському (AAL).

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням, не повинно розглядатися як інвестиційна консультація і є суб’єктивною точкою зору на об’єкт повідомлення автора матеріалу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук