Статки двох засновників Grammarly перевищили $4 млрд на кожного

3525
Читати на RU

Американське видання Forbes випустило статтю з розрахунком статків засновників сервісу Grammarly, який нещодавно залучив $200 млн при оцінці в $13 млрд. Редактор AIN.UA спробував зробити точнішу оцінку.


Grammarly має трьох співзасновників:

  • Олексій Шевченко;
  • Макс Литвин;
  • Дмитро Лідер.

Статки Дмитра Лідера відомі. Про це першим повідомив AIN.UA, його частка — рівно 1%, а це означає, що оцінка його статків становить близько $130 млн.

Як відомо з даних pitchBook, в попередніх двох раундах Grammarly продала частку в 21,86% акцій. За даними AIN.UA, в новому раунді інвестори отримали близько 1,5% акцій. Припускаючи, що минулі інвестори не продали свою частку, як це у другому раунді, тепер інвесторам Grammarly належить близько 23,5%.

Крім того, стартапи часто закладають акції для своїх співробітників. Для стартапу рівня Grammarly, за словами одного зі співрозмовників AIN.UA, цей показник може бути на рівні 4%-10%. Припустімо, що така ж частка закладена і для Grammarly.

Про інших відомих акціонерів або власників акцій Grammarly не відомо.

Також припускаємо, що частки Шевченка і Литвина ідентичні. При цьому частка Олексія Шевченка та Макса Литвина може становити від 32,5% до 35,5%. Виходячи з оцінки Grammarly в $13 млрд, частка кожного коливається між $4,25 до $4,6 млрд . Якщо на персонал закладають більше, то стан Шевченка і Литвина може бути трохи менше.

У будь-якому випадку, Олексій Шевченко і Макс Литвин сьогодні, якщо спиратися на офіційні рейтинги, ділять друге місце серед найбагатших українців, поступаючись лише Рінату Ахметову, власнику 90% холдингу СКМ.  

Grammarly — приватний бізнес. Представники стартапу не коментують і не розкривають частки співзасновників.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук