Триває річне дослідження ринку заробітних плат в українському IT-сегменті від CNA International IT

З 10 листопада до 10 грудня міжнародна IT-рекрутингова агенція CNA International IT проводить глобальне річне дослідження заробітних плат в українському IT-сегменті. Основні інсайти та висновки дослідження будуть оприлюднені публічно до 25 грудня. Для участі в опитуванні необхідно заповнити анкету за посиланням.

Окрім тенденцій заробітних плат, агенція досліджує основні інсайти ринку за допомогою інтерв’ю із практикуючими PM, архітекторами, С-level-спеціалістами, що постійно перебувають у процесі підбору персоналу й у проведенні інтерв’ю, тренди змін на ринку у короткостроковій перспективі, також залучить HR-експертів з різних типів IT-компаній для отримання різнопланової картини ринку.

Ситуація змінюється стрімко, наприклад, у 4 кварталі 2021 року спостерігається попит на Ruby-розробників. На джоб-дошках можна знайти 100+ вакансій у різних нішах. Досвідчені спеціалісти не планують міняти роботу зараз, що створює несприятливі умови для рекрутингу.

Для Node.js бачимо ще більшу конкуренцію за кадри — понад 500 вакансій на різних платформах. Перехід на мобільні платформи обумовив зростання попиту.

Попит на дата саєнтістів (Data Scientists) переважно обумовлений нарощуванням обертів цифрової трансформації та збільшення потребу у створенні рішень з обробки даних. Проте, ця спеціалізація дуже розшарована по нішам та спеціалісти, які працюють в одній ніші не завжди готові переходити в іншу, навіть якщо потенційна компенсація в рази більша (наприклад, багато дата саєнтістів не хочуть йти на фінтех-проекти).

Якщо ви працюєте в IT, участь у дослідженні допоможе вам:

  1. Впливати на опосередковане інформування роботодавців про бажані умови праці зі свого боку.
  2. Брати участь у розвитку напряму аналітичних досліджень в українському IT-сегменті.
  3. Отримати результати дослідження щодо тенденцій та змін у кожній ніші.
  4. Сприяти ще одній незалежній аналітиці, котра буде включати й ваш досвід та цифри.
  5. Взяти участь у розіграші польоту-екскурсії літаком над Києвом, тривалістю 1 година!

Долучитись до опитування можна шляхом заповнення анкети за посиланням.

Для проходження опитування необхідно всього 2,5 хвилини вашого часу. Також ми розробили спеціальний бот, який ще більше спростить проходження анкетування.

Результати опитування будуть презентовані у статтях на корпоративному блозі компанії, а також на нашому ресурсі.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск