Як створити ПЛР-сертифікат в «Дія»

Читати на RU

У додатку «Дія» з’явилась можливість згенерувати COVID-сертифікат не тільки після вакцинації, але і за допомогою ПЛР-тесту. Сертифікат на основі ПЛР дійсний всього 72 години з моменту здачі аналізу, а отримати ви його можете безпосередньо з програми.

Як створити ПЛР-сертифікат

Для отримання ПЛР-сертифіката необхідно:

  • У додатку «Дія» зайдіть в розділ «Послуги»;
  • Виберіть пункт «COVID-сертифікати» і у спадному меню знову натисніть «COVID-сертифікати»;
  • При виборі типу сертифіката виберіть «ПЛР-тест» і натисність «Згоден з передачею персональних даних» (це необхідно для того, щоб система могла знайти ваш тест);

Після цього система автоматично знайде ваш ПЛР-тест (за умови, що він був проведений не пізніше, ніж за 3 дні до моменту додавання) і згенерує ПЛР-сертифікат, який буде дійсний протягом 72 годин.

Хто може створити ПЛР-сертифікат

Як повідомляв AIN.UA, в тестовому режимі 1 листопада були запущені ПЛР-сертифікати, але тоді їх могли генерувати тільки учасники закритого тестування. Зараз ця можливість стала доступною для всіх користувачів «Дії», але ПЛР-сертифікати все ж мають певні обмеження, порівняно зі сертифікатами про вакцинацію.

Навіщо потрібні ПЛР-сертифікати?

В умовах «червоної» карантинної зони існує цілий комплекс обмежень: робота торгових центрів, кінотеатрів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів зупинена, ресторани не можуть приймати відвідувачів і працюють тільки на вивіз.

Але ці обмеження не діють, якщо 100% працівників та відвідувачів цих закладів повністю щеплені та мають зелений сертифікат COVID, негативний результат ПЛР-тестування або експрес-тестування на антиген (діє протягом 72 годин) або сертифікат про одужання.

Таким чином, завдяки ПЛР-сертифікату українці, які не мають довідки про вакцинацію, зможуть отримати доступ до інфраструктури міста та закладів навіть в умовах «червоної» карантинної зони.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук