Оформлення субсидій та перерахунок пенсій — 7 нових послуг на порталі «Дія»

Читати на RU

Тепер на порталі «Дія» доступні призначення і перерахунок пенсій, оформлення субсидій і довідки про страхування чи стаж роботи, довідки ОК-5 і ОК-7, а також виписку з реєстру застрахованих осіб і довідку про доходи пенсіонера. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час онлайн-саміту.

Які нові послуги доступні на порталі «Дія»?

  • Оформлення субсидій. Субсидії є другою за популярністю державною службою після зміни місця реєстрації (будуть доступні в заявці «Дія» з 1 грудня). У 2021 році дотації отримують 2,7 млн українців, а з держбюджету – 104,1 млрд грн. Раніше для того, щоб оформити субсидію, доводилося йти в ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу паперів або навіть їхати в райцентр. Тепер достатньо подати заявку на порталі «Дія» і підписати свій КЕП. Заявка автоматично надійде до органів соціального захисту населення, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів житлово-комунальних послуг буде продовжена автоматично, якщо за рік у людини нічого не змінилося.
  • Призначення та перерахунок пенсій. За даними Пенсійного фонду України, щороку за пенсією звертаються 400 тисяч українців, а на її перерахунок претендують майже 900 тисяч. Тепер все це можна зробити на порталі «Дія», не витрачаючи ні хвилини в чергах. Заповніть анкету, завантажте необхідні документи і надішліть заявку. Процес максимально автоматизований, щоб кожен міг це зробити. Мінцифри скоротило кількість документів, полів для заповнення та часу очікування. Користувачеві необхідно зазначити, який тип пенсії ви хочете отримати і як (на банківську карту або в поштовому відділенні), а потім заява автоматично надійде на розгляд до Пенсійного фонду.
  • ОК-5, ОК-7, виписка з реєстру застрахованих осіб і довідка про доходи пенсіонера. ОК-5 (індивідуальна інформація про застраховану особу з Реєстру застрахованих осіб) та ОК-7 (страховий стаж працівника) є одними з найпопулярніших сертифікатів в Україні. Вони необхідні для оформлення на роботу, для призначення пенсії і нарахування лікарняних. Те ж саме стосується виписки з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. На порталі «Дія» вам не потрібно буде подавати ніяких додаткових документів — необхідна довідка буде сформована і відправлена на вашу електронну пошту. З інструкцією щодо отримання довідок ОК-5, ОК-7 можна ознайомитися за посиланням, отримати довідку про доходи пенсіонера — за цією, а щодо виписки з реєстру застрахованих осіб — тут.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук