Google додає 20% ПДВ до ціни своїх послуг в Україні

3782
Читати на RU

Компанія Google розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджає про подорожчання своїх сервісів. Це пов’язано із нещодавно прийнятим та підписаним законом про “податок на Facebook”, який ініціював голова фінансового комітету Данило Гетманцев. AIN.UA розповідає, що саме змінюється.

  • У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).
  • На виконання цих правил Google починає стягувати додатково 20% ПДВ зі своїх сервісів в Україні. Зауважимо, що це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами нічого не міняється:

«На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси. Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи […] в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні», — йдеться в листі від компанії.

Скріншот AIN.UA

В компанії радять звернутися до юристів, якщо у користувача виникли будь-які питання з цього приводу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук