Українська Towers: Relaxing Puzzle – в списку ігор року Google Play. В чому її особливість

739
Читати на RU

Щорічно компанія Google публікує список найкращих застосунків та ігор, опублікованих в магазині Google Play. У 2021-му до нього потрапила гра Towers: Relaxing Puzzle від української студії JOX Development. Компанія відзначила головоломку в категорії “Ігри на кожний день”. Журналіст AIN.UA поговорив з представниками студії та розповідає в чому особливість Towers: Relaxing Puzzle.

Що таке Towers: Relaxing Puzzle

Towers: Relaxing Puzzle («‎‎Вежі: Розслаблююча Головоломка») – казуальна гра, що спрямована на тренування просторового мислення користувачів. У ній користувачі мають кидати вежі на вільні клітинки та досягати поставленої мети. У грі передбачено 5 режимів (класичний, складний, зворотний, на ходи, на якийсь час) та 6500 рівнів, включаючи 100 бонусних. Є українська локалізація, як і в інших проектах JOX Development.

Зображення: Google Play

Хоча ідея створити Towers: Relaxing Puzzle з‘явилася в 2019 році, запуск відбувся у 2021-му. Як зазначають у JOX Development, команда витрачає багато часу на пропрацювання деталей та реалізацію якісної графіки. Остання в Towers збагачена мінімалістичними 3D-елементами, що не дають очам гравців стомлюватись. Над грою працювали 3 штатних розробники JOX Development, а також звукорежисер та команда перекладачів на підряді.

В JOX Development уточнюють, що ідея гри є унікальною. Такого роду геймплею до релізу української Towers не зустрічалося.

“Багато розробників намагаються працювати з перевіреними механіками. По суті, вони роблять лише клони основної початкової ідеї. Зараз є величезна кількість ігор і дуже складно придумати щось нове. Механіка Towers: Relaxing Puzzle – унікальна”, – коментує один із засновників студії Денис Мойсин.

В 2021 році кількість завантажень Towers: Relaxing Puzzle в Google Play перевищила понад 250 000. Активно зростають цифри і в App Store – 80 000 скачувань на початок грудня 2021-го. В Apple Towers ставала грою дня, а також вибором редакції. Крім цього, її відзначили у фіналі «Інді Ігор 2021». За словами представників студії, кількість завантажень після номінації Google – зростає.

Про JOX Development

JOX Development – київська студія розробки, запущена в 2017 році Денисом Мойсиним та Павлом Глаголевим. В 2021 році у команді 4 людини і декілька підрядників, що працюють віддалено.

Першою грою студії була Tap Tap Dash, яку розробили разом з Cheetah Mobile. Як зазначають розробники, гра, що тренує реакцію, стала успішною невдовзі після релізу. На момент виходу матеріалу її завантажили понад 100 млн користувачів Android та iOS. Наступний проект JOX Development – Orbia: Tap and Relax – також став популярним. В 2018 році гру номінували як кращу казуальну гру за версією Google.

Tap Tap Dash є також унікальною. Вона вплинула в цілому на індустрію казуальних ігор (тепер багато хто робить безшовні рівні в жанрі аркад). Одночасно було понад 40 клонів”, – згадує Денис Мойсин.

Зараз JOX Development працює над двома проектами. На 2022 рік команда запланувала випустити нові ігри та розширити штат працівників для більшої ефективності.

“Зараз ми активно працюємо. Але з нашою вимогливістю до якості та деталей процес триває не дуже швидко. Багато переробляємо, шукаємо, тестуємо. Можливо, наступного року вийдуть нові ігри”

Денис Мойсин.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук