Apple Music Awards 2021 — топ для України та світу

736
Читати на RU

Apple представила лауреатів щорічної премії Apple Music Awards 2021, яких обирали відштовхуючись від статистики прослуховувань в стрімінговому сервісі Apple Music. Артистом року став The Weeknd, автором пісень року визнали співачку HER., а нагороди альбом, пісня та виконавець року отримала Олівія Родріґо.

Артист року: The Weeknd

«Фільтруючи R&B і поп через амбіційний широкоекранний об’єктив, The Weeknd творить популярну музику та культуру на власних умовах. Альбом глобальної суперзірки 2020 року After Hours швидко перевищив мільйон додань в бібліотеку на Apple Music, та є  найбільш прослуховуваним альбомом усіх часів, виконаним виконавцем-чоловіком на платформі», — зазначили в Apple.

After Hours також є рекордсменом за найпопулярнішим альбомом R&B/Soul за перший тиждень у 73 країнах, а сингл Blinding Lights зайняв перше місце в Daily Top 100: глобального чарту Apple Music і входить до 20 найбільш зашазамлених пісень усіх часів. 

Проривний виконавець року, альбом року та пісня року: Олівія Родріго

18-річна співачка та автор пісень випустила в січні свій дебютний сингл Drivers license, який швидко очолив хіт-паради та став одним із найпопулярніших нових релізів року. Drivers license зареєстрував найвищу кількість трансляцій першого тижня для дебютного синглу виконавця на Apple Music у всьому світі, досягнувши № 1 у Daily Top 100, де він залишався понад місяць.

«Родріго була на обкладинці плейлистів Apple Music Today’s Hits, A-List Pop і New Music Daily, і завершує свій рік, який змінив її життя, як гідний лауреат своїх перших трьох премій Apple Music Awards. Вона взяла додому проривного виконавця, альбом року (SOUR) і «Пісню року» (Drivers license

Автор пісень року: HER

«Робота відзначеної нагородами співачки, автора пісень та мультиінструменталіста HER у жанрі R&B стала ще більш масштабною у 2021 році з виходом її відомого альбому Back of My Mind, який показує виконавицю в її найяскравішому і впевненому стані»

Альбом, який очолив хіт-паради, став третім альбомом у стилі R&B/Soul на Apple Music за перший тиждень випуску виконавиці цього року, а сингли Damage та Come Through (за участю Кріса Брауна) потрапили у чарт топ-100 у більш ніж 30 країнах.

Український топ пісень на Apple Music за 2021 рік

  1. HammAli & Navai — «Птичка»
  2. Minelli — Rampampam
  3. Скриптонит — «Чистый»
  4. Masked Wolf — Astronaut In The Ocean
  5. SLAVA MARLOW — «Снова я напиваюсь»
  6. Miyagi & Andy Panda — Minor
  7. BRANYA & MACAN — «Пополам»
  8. MORGENSHTERN —Cristal & MOET
  9. Miyagi & Andy Panda — «Патрон»
  10. Tiesto — The Business

Світовий топ пісень на Apple Music за 2021 рік

  1. BTS — Dynamite
  2. Olivia Rodrigo — drivers license
  3. Ariana Grande — positions
  4. Pop Smoke — For The Night (feat. Lil Baby & DaBaby)
  5. The Weeknd — Blinding Lights
  6. Justin Bieber — Peaches (feat. Daniel Caesar & GIVĒON)
  7. Olivia Rodrigo — good 4 u
  8. The Kid LAROI & Justin Bieber — STAY
  9. Bad Bunny&Jhay Cortez — Dakiti
  10. Dua Lipa — Levitating (feat. DaBaby)
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук