«Плануємо найняти 100 інженерів»: кофаундер Revolut Влад Яценко — про запуск в Україні

2411
Читати на RU

У вересні британська фінтех-компанія Revolut зареєструвала в Україні юрособу. У компанії вже є тут співробітники, а тепер, судячи з усього, буде й представництво. Редактор AIN.UA спитала у співзасновника компанії Влада Яценка про відкриття офісу та плани компанії на українському ринку.

Чому ви вирішили запустити тут офіс — через сприятливе бізнес-середовище, місцевих інженерів або з інших причин (наприклад, тому, що ви з України)?

Ми виходимо на ринок праці в Україні як роботодавець, пропонуючи кар’єрні можливості для кращих талантів. Наша поточна пропозиція — для досвідчених інженерів-програмістів, які хочуть створювати новий глобальний супердодаток.

Влад Яценко, фото надане спікером

Це — запрошення та можливість одночасно, оскільки Revolut зараз масштабується з міжнародної в глобальну компанію. Люди, які це зроблять, отримають унікальний досвід. Я пишаюся тим, що у нас вже є багато розробників з України. Це блискучі спеціалісти, які працюють в наших офісах у Лондоні, Нью-Йорку, Кракові, Берліні. І нам потрібно більше таких талантів.

Зараз, коли дистанційна робота є новою нормою, ми створюємо 100 робочих місць для ІТ-фахівців, щоб допомогти нам створювати наші глобальні продукти безпосередньо з України

У Revolut вже є команда в Києві (частково чи повністю віддалено). Компанія наймала нових членів команди в травні 2021 року, зареєструвала юрособу в Україні. Плануєте запустити тут представництво або R&D?

Revolut вже найняв 20 людей в Україні, які працюють віддалено з Києва, Харкова та інших міст. Зараз ми пропонуємо можливість працювати віддалено, але усвідомлюємо, що деякі співробітники, наприклад ті, у кого є маленькі діти, вважають за краще працювати в офісі.

З цієї причини для співробітників, які віддають перевагу офісу, ми матимемо коворкінг в центрі Києва з середини грудня. Ми створили в Україні юридичну особу Revolut Technologies Ukraine у вересні 2021 року, з юридичних і податкових причин.

Оскільки ми прагнемо найняти 100 інженерів-програмістів в Україні, це необхідно для нарахування заробітної плати та деяких адміністративних зобов’язань, які ми повинні виконувати в ролі роботодавця в Україні

Яким буде головне завдання для українського офісу (української команди)? Якщо ви збираєтеся найняти більше інженерів та інших фахівців, розкажіть, будь ласка, більше про це? Які завдання вони будуть вирішувати?

Ми плануємо найняти 100 інженерів в Україні до кінця 2022 року. Коли ця мета буде досягнута, ми відкриті для розгляду збільшення інвестицій та найму ще більшої кількості талантів в Україні. Ми пропонуємо конкурентні зарплати, тому потенційні інвестиції — значні.

Зараз ми шукаємо тільки досвідчених інженерів-програмістів. Ми шукаємо інженерів з досвідом у розробці розподілених систем (Java, Kotlin, PostgreSQL), мобільній розробці (iOS, Android), веброзробці (Typescript, react.js), обробці великих даних (Python) та автоматизації інфраструктури (Python), і вони стануть частиною наших глобальних продуктових команд.

Згідно з державним реєстром ви є керівником місцевого офісу. Очолите український офіс або шукаєте місцевого генерального менеджера? Якщо ви вже знайшли людину, чи можете ви розкрити, хто це?

Інженери в Revolut працюють в розподілених міжнародних командах. Інженер з Києва може працювати в команді разом з інженерами з Лондона, Кракова, Берліна, для розробки глобальних продуктів. Керівник в Україні не потрібен для організації їхньої роботи.

Які умови та бонуси роботи в Revolut та чи доступні вони в Україні? З точки зору опціонів на акції, наприклад? Які інші бонуси надаєте (дистанційна робота, страховка, освіта і т.п.)?

Ми хочемо залучити розробників програмного забезпечення в Україні, пропонуючи їм такі можливості для зростання: віддалена робота з будь-якої точки в Україні; міжнародна зарплата; працюючи з дому, можливість створювати інноваційні продукти, якими користуються мільйони людей у всьому світі, робота над передовими продуктами в міжнародних продуктових командах.

Чи плануєте ви запустити фінансові послуги Revolut в Україні? І коли це може статися?

На даний час у нас немає інформації про запуск послуг на українському ринку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук