Матеріал виготовлено за підтримки FAVBET
ЛЕГШЕ, НІЖ ЗДАЄТЬСЯ!
ЛЕГШЕ, НІЖ ЗДАЄТЬСЯ!
Коли спорт стає невід’ємною частиною життя, тренуванням не завадять ані робота, ані буденність. Проте значно приємніше, коли колеги й роботодавець поділяють ваше бажання займатися улюбленим спортом.

У Entertainment Tech компанії FAVBET підтримують чи не всі ініціативи: пробігти марафон, організувати футбольну чи баскетбольну команду, взяти участь у велозабігу. Ось історії трьох співробітників компанії, яким робота допомогла реалізувати себе у спорті.
Розповідаємо, як створити спортивну команду
Євген Труханов
Кажуть, що у людини є два життя: моє друге — це футбол. У мене з ним як у пісні Віктора Павліка — «все сталося само собою». Подивився гру «Динамо» — «Реал» у Лізі чемпіонів 1999 року, і в голові наче тумблер перемкнуло. Після цього тільки футбол.

Але з секції футболу в школі батьки мене забрали за кілька місяців: коли спортивна кар’єра могла піти вгору, мої оцінки прямо пропорційно почали падати.

Зараз я граю на постійній основі, неважливо, ким працюю чи де живу. У 2019 році у складі місцевого колективу «Динамо» у штаті Нью-Джерсі наша команда за підсумками сезону стала чемпіоном і ця золота медаль для мене дуже цінна.
Працює Sport Editor у відділі маркетингу FAVBET з березня 2021 року — його команда прагне дарувати людям позитивні та яскраві емоції, роблячи смачний і нешаблонний продукт. Найчастіше це стосується футболу, який Євген знає найкраще. Учасник забігів і футбольної команди FAVBET.
На кожній роботі я намагаюся знайти футбольну команду — так сталося й у FAVBET. Як тільки прийшов до компанії навесні цього року, то одразу ж записався до команди компанії. Це було літнє міжсезоння, хлопці дуже зраділи, що з’явився ще один воротар. Проте вже на третьому тренуванні так сталося, що в мене вилетіла колінна чашечка. Вердикт лікарів: рік на відновлення.

Вже через три місяці я відчув, що маю сили грати та повернувся на тренування. Два з них пройшли нормально, але на третьому місяці вийшов у поле на п’ять хвилин — і знову вилітає та сама чашечка. Певно, лікар мав рацію щодо року. Але для мене такий період без футболу — це справжня катастрофа.
До речі
FAVBET пропонує своїм співробітникам медичне страхування або річний абонемент до спортзалу на вибір. Тож кожен може за потреби отримати необхідну медичну допомогу та піклуватися про своє здоров’я. 
Команду FAVBET я в жодному разі не покидаю, вони мене максимально підтримують після травми. Хлопці зараз беруть участь у турнірі Street Football Challenge Kyiv, тож я або вболіваю за них, або дивлюсь трансляції матчів на ютубі. Щоразу намагаюсь робити для команди аналітику гри, тож мене жартома називають тренером.

У FAVBET ми максимально відповідаємо нашому слогану: «Будь всередині гри». Нашим співробітникам пропонується безліч спортивних подій: від запрошень на матчі до участі в забігах, футбольній і баскетбольній командах. У попередніх колективах я не бачив стільки людей, які так люблять спорт і заохочують ним займатися. Коли проходять якісь змагання, варто лише сказати про це — і ми реєструємося та їдемо туди командою.

Попри травму, я вирішив взяти участь у п’ятикілометровому забігу Color Run наприкінці серпня разом із командою FAVBET. У мене був бандаж, що тримав коліно. Також вдома я робив вправи, щоб відновитися після травми. І все вийшло супер — було яскраво, всі учасники розфарбовувалися в різні кольори перед стартом.
Тож перед марафоном Wizz Air Kyiv City у жовтні я вже знав, що можу подолати коротку дистанцію. Разом з майже всім відділом маркетингу FAVBET ми пробігли 4,2 кілометри.

Головне в забігах — зручне взуття (його варто розносити десь 10—15 кілометрів) і дихання. Наприклад, поруч зі мною в офісі сидить дівчина, яка не любила бігати. На Color Run вона після першого кола зупинилася та йшла пішки. А на Wizz Air я їй показав, як потрібно дихати під час бігу — і вона подолала всю дистанцію без жодної зупинки.

Я тривалий час був спринтером і вважав, що моя коронна дистанція — це 100 метрів. Кілометр вже здавалося забагато. Але у 2014 році під час гри в футбол товариш запропонував мені пробігти марафон. Я ще перепитав: «Марафон — це 42 кілометри?» — «Ну так, у тебе є два місяці». При цьому нормальні люди готуються мінімум пів року до марафону. За два місяці я підготувався як міг — і пробіг. Згодом подолав ще один марафон.

Головне в спорті — не боятися пробувати, а якщо щось не вийшло — не кидати.
Лілія Саляхутдінова
Я досить пізно потрапила до спортивного середовища: навчалася на першому курсі в коледжі й під час звичайного фізкультурного забігу стало складно дихати. Це мене засмутило — така молода, а важко якихось п’ять кіл пробігти не могла. Після цього я записалася на легку атлетику та почала виступати на міжміських змаганнях за свій коледж.
Працює Live Coordinator у FAVBET з 2017 року — збирає дані про спортивні події у світі та розподіляє їх між співробітниками.
Бере участь у забігах від FAVBET.
Але через переїзд до іншого міста, інститут і доросле життя — я закинула спорт. Лише продовжила займатися плаванням для себе. Повернутися до своєї стихії вдалося вже в FAVBET, де я знову почала брати участь у спортивних подіях.

Я одразу зареєструвалася на перший 10-кілометровий забіг від компанії. Тоді я вперше відчула, як круто бігти саме в команді, пліч-о-пліч зі своїми колегами — у мене такого не було ніколи в житті. Це дуже об’єднує: я швидко перезнайомилася з людьми з зовсім різних відділів. І почала з нетерпінням чекати наступні забіги.
До речі
У FAVBET є групи в телеграмі, де співробітники об’єднуються за інтересами: тріатлон, футбол, баскетбол, біг тощо. До групи може доєднатися кожен охочий після проходження випробувального терміну.

Коли відбувається марафон або інший спортивний захід, учасники групи реєструються на нього за допомогою спеціального промокоду від FAVBET. А також отримують брендовану форму від компанії.
Насправді біг цікавий саме тим, що можна бігати як індивідуально, так і командно. Коли ви займаєтеся разом із кимось, то обов’язково ділитеся досвідом, надихаєте одне одного. З друзями з роботи ми інколи вирушаємо на Труханів острів, щоб разом там побігати й потренуватися.

Багато в чому завдяки ним я продовжую займатися спортом: коли в мене трапилася невелика травма і я вирішила влаштувати собі перерву від бігу, саме друзі та колеги з FAVBET повернули мене на тренування. Навіть просто спостерігати за ними в соцмережах — це вже неабияка мотивація: вони завжди жваві та активні.
Одним із найбільших викликів стали для мене незвичні змагання Airborne Race 2020 торік. Упродовж одного дня ми мали стрибнути з парашутом, пробігти 15 кілометрів, стріляти по мішенях з пістолету та проїхати на велосипеді 45 кілометрів по бездоріжжю. Коли я все це подолала, то була приємно вражена собою, що я настільки витривала та стресостійка. І що все це трапилося зі мною за один день.

Загалом, спорт дуже допомагає в роботі. Мене він привчив дисципліні, зробив спокійною та стриманою — це сприяє розсудливим рішенням будь-яких робочих питань.

Спорт став моїм способом медитації. Я займаюся ним навіть не заради здоров’я чи фігури, просто це мій образ життя. Адже окрім задоволення ти отримуєш нову, кращу версію себе.
Андрій Зубарчук
У дитинстві мені довелося обирати між тренуваннями з баскетболу та музичною школою. Але через травми пальців на тренуваннях з баскетболу я з радістю пропускав гру на баяні, то легко обрав своє. Кілька років займався в спортивній школі, після чого мене запросили до спортивного ліцею: перейшов на 10—12 тренувань на тиждень, наша команда стала фіналістом на змаганнях першості України серед школярів, а сам я виступав у складі команди Вищої ліги чемпіонату України та здобув звання кандидата у майстри спорту.

Після переїзду до Києва я завершив свою професійну спортивну кар’єру та взагалі припинив займатися, набрав 15 кілограмів. Одного разу проходив повз баскетбольний майданчик, побачив хлопців, що грали, та вирішив трохи покидати м’яч — тоді я зіштовхнувся з реальністю, що моє уявлення про себе вже не відповідає дійсності. Це змотивувало мене знову розпочати заняття спортом, частіше вітатися з турніком та іншим спортивним знаряддям.

Коли два роки тому я прийшов до баскетбольної команди FAVBET, то зустрів там багато старих знайомих — деяких хлопців, які в минулому були професійними гравцями, але з різних причин перестали займатися. Разом ми успішно беремо участь у чемпіонаті з баскетболу серед аматорських команд Києва «Ліга Героїв», де маємо зустрітися з 15 командами. А влітку з командою FAVBET перемогли в аматорському баскетбольному турнірі Summer Cup 2021.
Працює Bookmaker Live у FAVBET з 2019 року — слідкує за спортивними подіями, аналізує результати та формує статистичні дані.
Грає за баскетбольну команду FAVBET.
Ми вже доходили до фіналу турніру минулого року, але зайняли друге місце. У цьогорічному фіналі ми знову зустрілися з командою, якій програли того разу — але змогли взяти реванш. Це було морально непросто, однак наші вболівальники так завелися, що нас це підбадьорило.

Насправді у нас найкращі вболівальники: співробітники, які полюбляють баскетбол, забезпечують нам дуже якісну групу підтримки. Коли бачиш, скільки людей з роботи приходять на матчі, то хочеться докладати ще більше зусиль для перемоги.

Мені пощастило, що FAVBET настільки підтримує спорт, а робочий графік можна коригувати так, щоб тренуватися та відвідувати спортивні заходи. Компанія допомагає з організацією спортивної зали для тренувань, внесками на турніри, надає якісне екіпірування та загалом спонсорує нашу баскетбольну команду. А за перемоги та участі в турнірах ми отримуємо бонуси та призи від компанії. Це підштовхує до нових досягнень.
До речі
Кожен співробітник FAVBET може сказати, у якому спортивному заході йому цікаво взяти участь. Якщо збирається достатня кількість учасників, тоді компанія викуповує необхідну кількість місць.
Перемагати завжди приємно: наприклад, на одному з турнірів мене визнали кращим гравцем турніру, а наша команда посіла перше місце! Також важливі особисті рекорди, коли все краще підтягуєшся на турніку або швидше пробігаєш стометрівку.
Спорт допомагає в роботі, коли потрібно грати в довгу. Адже як гра в баскетбол складається з окремих елементів, які потрібно регулярно відпрацьовувати на тренуваннях, так і результат на роботі залежить від щоденних зусиль.
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки FAVBET
Що це означає?
МЕНЕДЖЕР
Ірина Насильнєва
ПРОДЮСЕР
Олександра Герт
ФОТО
Дмитро Ларін
Ксенія Тюрікова
ПРЕДСТАВНИК FAVBET
Юля Трофименко
ВЕРСТКА
Поліна Ліміна
ТЕКСТ
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA