Капіталізація Apple наблизилась до $3 трлн. Це новий світовий рекорд

505
Читати на RU

Видання Bloomberg звернуло увагу на стрімке зростання капіталізації американської компанії Apple. На момент написання матеріалу вона складає $2,875 трлн. Це вже світовий рекорд — так багато не коштувала жодна компанія світу. І, скоріш за все, протягом найближчого часу Apple встановить новий рекорд — $3 трлн. Як пише Bloomberg, це більше всієї економіки Великої Британії. 

  • Позначки у $1 трлн компанія досягла чотири року тому, щоб отримати оцінку капіталізацію у $2 трлн, знадобилось ще 2 роки. На момент, коли керівником Apple у 2013 році став Тім Кук, капіталізація складала близько $300 млрд. Сьогодні ж Apple — найдорожча компанія світу і сильно випереджає по цьому показнику своїх конкурентів: капіталізація Microsoft — менше $2,5 трлн. 
  • Опитані Bloomberg аналітики впевнені: більше — попереду. Компанія готує одразу декілька нових продуктів, які зможуть додати компанії причин для зростання: мова про власний автомобіль, а також окуляри доповненої реальності. З доступної інформації відомо, що AR-окуляри варто очікувати у найближчий рік-два. Автомобіль з логотипом надкушеного яблука — ближче до кінця десятиліття. 
  • «Це феномен домінації американських технологічних компаній на світовому ринку», — говорить один з співбесідників Bloomberg. Сьогодні у Apple відмінна лінійка пристроїв і пакет послуг, єдина екосистема дозволяє компанії генерувати надприбутки. Виручка Apple за 2021 рік складає по $1 млрд на день. Так багато заробляє лише кілька компаній у світі. 
  • З 90-з акції Apple виросли на 22 000%, щорічне зростання — близько 28%. При цьому індекс S&P 500 за цей же період показував зростання в середньому на 7,5%. Лише декілька компаній росли краще, серед яких Nvidia та Netflix (31% та 39% щорічно), але навіть разом взяти вони у два рази менші Apple. 
  • Аналітики рекомендують купувати акції Apple і ставлять цільовий прогноз ціни на найближчий час у $200 за штуку (зараз — $175). І навіть межу у $3 трлн вказують далеко не кінцевою: зважаючи на потенційно величезні майбутні прибутки, компанія продовжить фіксувати рекордні фінансові результати. А отже, зростати далі. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук