Getty Images стане публічною компанією з капіталізацією $4,8 млрд

Читати на RU

Фотохостинг Getty Images стане публічною компанією, акції почнуть торгуватись на NYSE найближчим часом. Про це пише Bloomberg.

  • Getty Images стане публічною через об’єднання з SPAC-компанією CC Neuberger Principal Holdings II, що це таке ми писали раніше. 
  • Після виходу на біржу нова компанія отримає капіталізацію в $4,8 млрд, а об’єм залучених коштів — близько $1,2 млрд. 
  • Компанія попередньо планувала провести традиційне IPO, але вибрала SPAC через можливість залучити більший об’єм інвестицій. Гроші направлять на масштабування та погашення боргів. 

Компанію Getty Images заснувала сім’я Гетті у 90-х. Спочатку це було фотоагентство і лише згодом стало популярним фотохостингом. Що цікаво, засновником компанії вважається Марк Гетті – внук Пола Гетті, американського підприємця, що у свій час вважався найбагатшою людину світу (заробив статок на нафті). Він прославився як досить скупий чоловік, про нього навіть зняли фільм “Усі гроші світу”, де показаний один з епізодів його життя – викрадення онука: Пол Гетті не хотів платити викуп, хоча і мав гроші.

Компанія Getty Images до 2008 року належала засновникам, поки її за $2,4 млрд не продали інвестиційному фонду Hellman & Friedman. В 2012 році контрольний пакет викупляє Carlyle Group за $3,3 млрд, а у 2018 році перепродає його назад сім’ї засновників. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук