Нацкомісія з цінних паперів визнала ще 13 інвестиційних проектів фіктивними

2169
Читати на RU

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) оновила список сумнівних інвестиційних проектів, додавши в нього одразу 13 компаній. Як зазначають в комісії, наразі список містить 113 проектів з ознаками сумнівності.

Які компанії було додано до списку сумнівних?

«На жаль, спеціалісти фінпроектів з ознаками сумнівності часто не тільки вводять в оману, але й бувають винахідливими. Тому ми спостерігаємо поширену схему: проекти пропонують безкоштовну освіту, а разом з тим і необхідність інвестувати на певній трейдинговій платформі. Як правило, такий алгоритм має певні ризики для клієнтів. Також часто сумнівні учасники розміщують неправдиву інформацію про наявність ліцензій та дозволів — інколи навіть від НКЦПФР та НБУ, не кажучи вже про цілу низку «ліцензій» сумнівних недержавних «регуляторів» та «комісій» країн Європи, які не мають нічого спільного із легітимностю», — зазначив член НКЦПФР Іраклій Барамія.

Хто потрапляє до цього списку?

Список НКЦПФР містить проекти, які представляються потенційним жертвам як відомі та успішні фінансові компанії, які нібито мають великий досвід у сфері інвестицій та відмінну ділову репутацію, але насправді є фіктивними.

Перелік включає проекти, що підпадають під ознаки шахрайських:

  • проекти, які нібито працюють на ринку Форекс або з іншими фінансовими активами;
  • проекти, що вводять в оману громадян під виглядом співпраці з міжнародними фінансовими інвестиційними компаніями;
  • проекти, що надають надвеликий відсоток кешбеку за виданими подарунковими сертифікатами (як B2Bjewelry).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук