Компанія Treeum викупила додаток для інвесторів Wotan

Читати на RU

Засновники інвестиційного додатка Multi Invest завершили угоду з придбання компанії Wotan, яка допомагає інвестувати на фондовому ринку. Про це AIN.UA розповіли в Treeum.

  • Wotan — це додаток для інвестування та управління портфелем цінних паперів на основі штучного інтелекту. Через додаток здійснюють угоди з облігаціями внутрішньої державної позики та іншими цінними паперами.
  • Деталі угоди не розкривають, однак відомо, що Treeum готує до запуску схожий продукт. Він називається Multi Invest і має запрацювати у першому кварталі 2022 року. З допомогою додатка українці зможуть інвестувати в акції міжнародних компаній, фонди, криптовалюту та українські держоблігації. Засновники Wotan, Сергій Кравецький, Михайло Пацан та Андрій Варнава продовжать працювати над інвестиційними продуктами в компанії.
  • Розробники Multi Invest переконані, що управління інвестиціями на основі штучного інтелекту посилить продукт Treeum. Онлайн-школа для інвесторів, яка входить до пулу продуктів Wotan, також зацікавила компанію.
  • Як в коментарі Forbes розповів засновник Wotan Сергій Кравецький, додаток аналізує психологічний портрет інвестора. Він робить це на підставі відповідей на 15 запитань, і з огляду на ситуацію на ринку, допомагає сформувати портфель. Цей алгоритм передбачив обвал ринків 2020-го ще в 2019-му, кажуть засновники.
  • Після угоди Treeum також отримає технологію Wealth Management, тобто управління активами заможних клієнтів, і портфель клієнтів. Обсяг активів, якими керують користувачі Wotan сягнув 207 млн грн, кількість інвесторів – 12 000.
  • Переговори із Dragon Capital, мажоритарним власником Treeum, тривали з липня 2021-го. Серед охочих купити Wotan також були єдинороги із Казахстану, Туреччини та інших країн Європи, однак перемовини з ними не вели.

Чому це цікаво. У серпні подібне рішення анонсували monobank. Співзасновник компанії Олег Гороховський оголосив про плани інтегруватися з американським майданчиком торгівлі цінними паперами. В Україні вже кілька років можна купувати акції іноземних компаній безпосередньо через іноземних брокерів, але справді зручних та масових інструментів поки що не існує. Релізи подібних програм, можливо, змінять ситуацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук