У Nimses пообіцяли співробітникам виплатити борги і перезапустити компанію

2068
Читати на RU

Колишнім співробітникам українського стартапу Nimses прийшов лист, у якому йдеться про намір компанії перезапуститись та виплатити борги повністю або частково. Між тим, в листі не називають жодних дат і підкреслюють, що наразі грошей немає. Повний текст листа є у розпорядженні AIN.UA. Публікуємо головні тези.

  • Мета листа, як вказується в тексті – розповісти, що наразі відбувається в Nimses. Його автор зазначає, що з компанією судяться кредитори, і в разі успіху Nimses визнають банкрутом. Таким чином усі юридичні зобов’язання, які компанія несла перед співробітниками та партнерами, будуть анульовані. Простими словами, юридично Nimses більше нікому нічого виплачувати не повинна.
  • Гарних новин для екс-співробітників Nimses немає, про що відкрито пише автор листа. У той же час, він наголошує, що Nimses неминуче запуститься, як сказано в листі – «так або по-іншому, рано чи пізно». Тим не менше, жодної конкретики в тексті немає. Автор багато пише про Справу життя, місію Проекту, «агресивні обставини» та «інтенсивні зусилля», спрямовані на владнання ситуації з кредиторами. Які поки що закінчувались поразкою.
  • Як сказано в листі, у Nimses немає жодних активів окрім інтелектуальної власності. Тим не менше, автор листа наголошує, що «заборгованність перед тобою не є виключно формальною юридичною обставиною. Що б не сталося з Компанією, ці зобов’язання перейдуть з юридичної обставини у моральну. Ми як і раніше маємо намір компенсувати, хоча б частково, труд, довіру та віру, яку ти вклав у спільну Справу».
  • Яким чином компанія-банкрут буде виплачувати заборгованість колишнім співробітникам – не уточнюється. Але в листі сказано, що “в контексті або не в контексті компанії Nimses з результатів будь-якої підприємницької діяльності при будь-якому розвитку ситуації з Nimses” автор листа обіцяє знайти можливість хоча б частково компенсувати зобов’язання перед співробітниками. Буцім-то у цьому напрямку ведеться робота, але яка саме – не уточнюється.

Редактор AIN.UA спитала у одного з колишніх партнерів Nimses, який продавав свої товари за німи через сервіс Goods, але за його словами, жодних листів він не отримував.


Нагадаємо, інвестори та кредитори Nimses подали колективний позов на стартап. В команді лишилося три людини, продукт давно не оновлювався, а виплати по заборгованостям досі не отримали ані співробітники, ані партнери проекту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук