Google відправлятиме у неоплачувану відпустку, а потім звільнятиме невакцинованих співробітників

697
Читати на RU

Google повідомила своїм співробітникам, що вони втратять зарплату — і в кінцевому підсумку будуть звільнені — якщо вони не будуть дотримуватися політики компанії щодо вакцинації від Covid-19.

Як повідомляє CNBC, зробити щеплення та повідомити про це роботодавця працівники мали ще до 3 грудня, але крайнім терміном виконання правил є 18 січня, після чого компанія почне застосовувати санкції до невакцинованих співробітників.

  • У той час як велика частина технологічної індустрії продовжує відкладати повернення до роботи, або взагалі оголошують про можливість віддаленої роботи незалежно від карантинних обмежень, Google вимагає, щоб її співробітники зрештою приходили в офіси три дні на тиждень починаючи з 2022 року. 
  • У вересні 2021 року адміністрації президента Джо Байдена наказала американським компаніям, у яких працює 100 або більше працівників, забезпечити повну вакцинацію своїх співробітників або регулярно проходити тести на Covid-19 починаючи з січня 2022.
  • І хоча вже в листопаді апеляційний суд п’ятого округу США зупинив дію постанови адміністрації президента, Google заявив, що планує виконувати наказ Байдена. Компанія попросила понад 150 000 своїх співробітників завантажити статус вакцинації до своїх внутрішніх систем, незалежно від того, планують вони приходити в офіс чи ні.
  • У записці, розповсюдженій керівництвом, зазначено, що працівники мали до 3 грудня заявити про свій статус вакцинації та завантажити документацію, що її підтверджує, або подати заявку на медичне чи релігійне звільнення. Компанія повідомила, що після цієї дати вона почне контактувати з працівниками, які не оновили свій статус або не були вакциновані, а також з тими, чиї запити на звільнення від не були схвалені.
  • У документі зазначено, що працівники, які не дотрималися правил вакцинації до терміну 18 січня, отримають «оплачувану адміністративну відпустку» на 30 днів. Після цього компанія відправить їх у «неоплачувану особисту відпустку» на термін до шести місяців з подальшим звільненням.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук