Найбільша фінтех-конференція Східної Європи та пострадянських країн — Uafintech 2021. Як це було?

Читати на RU

8 грудня пройшла четверта найбільша фінтех-конференція Східної Європи та пострадянських країн – UAFIN.TECH 2021. COVID лише розширили межі цьогорічної конференції, давши можливість стати її учасниками 3150 глядачам зі всього світу в онлайн та офлайн-форматі.

Завдяки онлайн-трансляції глядачі одночасно мали доступ до виступів спікерів та пітч-батлу стартапів, а в офлайні гості також могли познайомитись з інноваційними рішеннями фінтехів на Алеї стартапів та взяти участь в активному нетворкінгу.

Спікери конференції – футуристи, експерти, драйвери фінтеху

48 спікерів ділились зі сцени своїми успіхами та невдачами, очікуваннями та ідеями, планами та досягненнями з головної сцени заходу.

Лише за один день гості змогли отримати концентрат інформативних виступів про тенденції, що змінюють індустрію, дізнатись майбутні плани щодо регуляторного поля для фінтеху, кейси банків-челенджерів з усього світу, історії успішних партнерств банків з фінтехами, майбутні напрямки розвитку банківських продуктів та внутрішньої трансформації банків в цілому, а також, як фінтех впливає на інші індустрії від комерційного до креативного бізнесу.

Експертами конференції стали міжнародні представники з Mastercard, IFC, ING, TBC Bank, Qatar Development Bank та Home Credit China. Про роботу на ринку України розповідали засновник групи ТАС – Сергій Тігіпко, Заступник Голови НБУ – Олексій Шабан, Засновник громадської організації «Відчуй», екс – голова правління «Ощадбанку» – Андрій Пишний, Генеральний директор «Укрпошта» – Ігор Смілянський, Co-founder та СЕО MOZGI Group, продюсерка – Ірина Горова та інші.

Фантастика, що стає новою реальністю

Одним з хедлайнерів конференції став Бретт Кінг, футуролог, автор бестселеру Банк 4.0 та засновник Movenbank. Він поділився своїми очікуваннями щодо розвитку фінтех ринку, виокремив сервіси-драйвери та спрогнозував зникнення банків, готівки та банківських карток до 2050 року.

З виступу Бретта Кінга на UAFIN.TECH 2021:

«Нові банківські рахунки, що відкриваються на сьогодні, дедалі більше проходять через сито фінтех…У 2025 році цифрові гаманці домінуватимуть у світі платежів, а люди дуже рідко будуть відвідувати фізичні відділення. В особливості для тих, хто не має наразі банківського рахунку, він з’явиться саме через діджитал канал. Тому у 2025 році цифровий напрямок буде давати десь половину доходів».

Продуктивні кава-брейки 

Захід зібрав інвесторів, банкірів та топменеджмент найбільших компаній фінансової, інвестиційної та ІТ-галузуй, що могли обговорити почуті виступи та поділитись своїми враженнями один з одним за чашкою кави, а ввечері – за келихом вина.

За бесідами про фінанси та технології можна було застати тих, хто вперше знайомився з технологічною атмосферою UAFIN.TECH 2021, та постійних гостей, що чекали на повернення офлайн-формату після перерви на онлайн-формат у 2020 році.

Зоряні стартапи

На Алеї стартапів компанії мали можливість продемонструвати свої інноваційні пропозиції та зацікавити потенційних партнерів, клієнтів та інвесторів протягом усього івенту. Кожен стартап змагався за увагу до свого стенду та інтерес гостей в перервах між виступами спікерів.

Градус напруги щохвилини зростав у другому залі, де паралельно з доповідями спікерів та панельними дискусіями проходив пітч-батл 18 стартапів. Виступ кожного доповідача був оцінений експертним журі та визначено три переможці, які були оголошені з головної сцени в кінці конференції та стали кульмінацією заходу.

Третє місце було присуджено Vkursi Zemli. Це сервіс для отримання аналітики про земельні ділянки, їх власників, користувачів та умови оренди, що дозволяє сервісним і фінансовим компаніям краще орієнтуватися в бізнесі своїх клієнтів та оцінювати їхню платоспроможність.

Agrifinance Online – цифрова платформа, яка надає фермерам легке та швидке фінансування онлайн, стала срібним призером серед фіналістів.

Головну відзнаку від журі отримав elKYC – B2b SaaS, що допомагає верифікувати й онбордити клієнтів за лічені хвилини.

«Хоча пандемія внесла деякі корегування у наш спосіб життя – COVID-сертифікати, карантинні обмеження, та на ринок фінтеху COVID-19 мав позитивний вплив. На конференції ми почули, яких результатів досягли компанії, та зазирнули у майбутнє фінансового світу, яке вже заходить в межі цифрових метавсесвітів», – зазначив Голова правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній Ростислав Дюк.

Конференція відбулась за підтримки Генерального партнера – Mastercard, Fintech Ecosystem партнера – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF), технологічних партнерів – Cloudera та АM-BITS, банків-партнерів – ПУМБ та «Райффайзен Банк», Startup Alley партнера – N1, фінтех-партнера – МПС LEO, інфраструктурного партнера – TietoEVRY, транзакційного партнера IBOX Bank та інших.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук