Чечоткін: «Один з варіантів розвитку Rozetka — IPO»

1275
Читати на RU

Український маркетплейс Rozetka, розглядаючи різні варіанти розвитку компанії, також серед можливих опцій розглядає і вихід на IPO.

Як розповів Владислав Чечоткін AIN.UA, на заході «Україна та Світ 2022» від “НВ”, йому поставили питання, чи буде компанія виходити на IPO.

“Ми розглядаємо IPO як можливий варіант, але не єдиний”, — повідомив засновник Rozetka.

Засновник Rozetka нагадав, що після входження до компанії міноритарного співвласника — фонду під управлінням Horizon Capital у 2015 році, Rozetka щорічно проходить аудит однієї з компаній «Великої четвірки» (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, KPMG).

«Вибудовуємо процеси та бізнес, який у майбутньому зможемо презентувати для публічного розміщення», — зазначив Чечоткін.

За його словами, Rozetka прагне зайняти 10% роздрібного товарообігу України, що зараз становить близько $6-8 млрд, і до її виконання ще «довго-довго йти».

Чому це цікаво?

Як повідомляв AIN.UA, саме покупка Rozetka є головною метою найбільшого фінтех-проекту Казахстану — Kaspi.kz в Україні. Якщо компанія готова до IPO, вона завжди може прийняти пропозицію про M&A, а повна відповідність усім вимогам додасть премію до суми угоди. Щоправда, прямо зараз Rozetka, як заявляють у компанії, не розглядає варіант продажу бізнесу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук