«Дія City» запуститься в кінці січня

716
Читати на RU

В кінці січня IT-компанії зможуть подати заявку на участь у «Дія City». Про це повідомили в керівництві Міністерства цифрової трансформації під час пресконференції щодо запровадження «Дія City». Редакція AIN.UA розповідає найцікавіші тези.

«Дія City» — це правовий режим, який діятиме для української IT-індустрії. Компанія, яка відповідає переліку вимог, може добровільно стати резидентом «Дія City».

Коли можна подавати заявку

До Нового року з’явиться рішення Кабміну, яке дозволить приймати резидентів. В кінці січня компанії вже зможуть подати заявку. Зробити це можна буде онлайн, інформацію про компанію перевірятимуть за допомогою реєстрів. У першій частині лютого відбудеться Diia Summit, де команда Мінцифри буде комунікувати запуск.

Що зміниться для ФОП

Система працюватиме як зазвичай. Компанії зможуть заходити в «Дія City» зі співробітниками ФОП та поступово переходити на гіг-контракти. Або залишити частину ФОП в команді на завжди. 

Чи буде гемблінг в «Дія City»

Ні, у законопроекті є стаття, яка забороняє гемблінг. Окрім випадків, коли компанія робить лише софт. Для прикладу в «Дія City» дозволять працювати Parimatch Tech. В Мінцифри кажуть, що у цієї компанії є ліцензія, передбачена законодавством, тому її потрібно захищати. Гемблінг — це частина індустрії розваг, усередині якої є такі категорії: ставки на спорт, live-казино, лотереї, покер і таке інше.

Чому всі перестали говорити про законопроект «Стоп маскі-шоу 3»

Ця ініціатива покликана захистити IT-бізнес від зловживань з боку правоохоронних органів: необґрунтованих обшуків, вилучення серверів та техніки, що належить підприємцям. Законопроект «Стоп маскі-шоу 3» мав стати третім у списку документів, які приймали під запуск «Дія City», але роботу над ним призупинили.

В Мінцифри пояснили, що поки він не досконалий, бо дискримінує інші компанії, якщо буде прийнятий. «У нас є концепція як зробити так, щоб захистити весь ІТ-бізнес. Зараз проект вже пишуть, найближчі кілька місяців ми його зареєструємо», — сказав Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук