64,9% компаній проведуть корпоратив – опитування AIN.UA

1088

Напередодні новорічних свят редакція AIN.UA провела опитування серед читачів на тему корпоративів. У ньому респонденти розповіли про плани компаній щодо святкування. Як з’ясувалося, деякі проведуть корпоратив у форматі онлайн чи невеликими командами в офісах, а інші поїдуть з колегами у відпустку. Нижче AIN.UA публікує результати опитування.

Дослідження: опитування пройшли 256 читачів AIN.UA. Вони відповідали на задані закриті питання форми, а також поділилися планами на корпоративні святкування у відкритих відповідях.

Як показало опитування, напередодні 2022 року новорічні корпоративи проведуть 64,9% опитаних. Це на 37% більше, ніж рік тому. Нагадаємо, у 2020 році, згідно з дослідженням AIN.UA, більшість компаній скасували свято на честь Нового року. Тоді про це розповіли 72,4% респондентів (загалом опитування пройшли 243 людини).

87,5% опитаних розповіли про плани керівництва влаштувати офлайн-зустріч команди. На відміну від минулорічної тенденції, може бути пов’язано з вакцинацією працівників та доступністю локацій для святкування. У 2020-му 76,8% опитаних зазначили причиною відміни корпоративів пандемію та карантинні обмеження.

Серед тих компаній, що планують новорічний корпоратив, більшість проведуть його в офісах. При цьому, цьогоріч спостерігається тенденція стилізованого свята. Серед варіантів, що зазначили респонденти: стиль «Великий Гетсбі», «Гра в кальмара», Marvel. Популярні й корпоративні поїздки, наприклад до Буковелі та Єгипту.

– Традиційний банкет у звичному місці (банкетна зала готелю).

– Дрескод: 1920-1930-ті, стиль «Великий Гетсбі», локація – ресторан-арт-простір.

– Компанія вивозить всіх співробітників на триденний корпоратив до Єгипту.

– Свято у стилі «Новорічне свято у дитячому садочку».

– Зберемось в офісі, будемо грати в «Мафію» і випивати.

– Святкування по ВКС між різними майданчиками компанії з запрошенням зірок шоу-бізнесу.

– Централізованого святкування немає, але святкування відбудеться відділами. Кожен відділ самостійно обирає місце, має бюджет на свято.

Коментарі респондентів.

AIN.UA також дізнався причини скасування новорічних свят у деяких компаніях. 63,2% респондентів цієї групи зазначили, що керівництво проти через пандемію коронавірусу. Одночасно, у 15,8% випадків проти корпоративу саме співробітники. Для 10,5% компаній подібні святкування рівнозначні великим витратам.

– Керівництво замовляє кожному співробітнику їжу додому, а далі буде дзвінок у Zoom.

– Нас надто багато, щоб робити централізоване й спільне свято. Цього року, як і минулого, зустрінемось по відеозв’язку. Компанія доставляє подарунки кожному додому.

– Пандемія ще вирує. У команді провели голосування, більшість співробітників обрали корпоратив в онлайн-форматі. Так і буде.

– За період пандемії команда стала більше, в офісі не вийде розмістити усіх. А в ресторан чи бар не захотіли самі співробітники.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук