У 2021 році фонди вклали в криптовалюту більше, ніж сумарно за всі попередні роки

Читати на RU

У 2021 році венчурні фонди вилили в криптовалюту близько $30 млрд, що більше, ніж за всі попередні роки разом узяті. Як повідомляє Bloomberg, цьогорічний рекорд майже в чотири рази перевершив попередній максимум, який становив близько $8 млрд у 2018 році.

Сума в $30 млрд включає раунди збору коштів, зібрані компаніями, які лише частково дотичні до криптовалютного ринку (як, наприклад Robinhood Markets Inc. і Revolut Ltd). Але загалом операції з венчурним капіталом у США також показують, що цього року було інвестовано понад $7,2 млрд, що в чотири рази перевищує попередній рекорд, встановлений у 2018 році.

Наприклад, біржа криптовалютних деривативів FTX у липні завершила раунд фінансування серії B на $1 млрд, що підвищило її оцінку до $18 млрд. У середині грудня Custodian New York Digital Investment Group залучила $1 млрд, з оцінкою в понад $7 млрд. Forte, постачальник інструментів для інтеграції блокчейну для видавців ігор, закрив раунд збору коштів на суму $725 млн у листопаді. Dapper Labs, платформа NFT, яка стоїть за CryptoKitties, залучила $350 млн. І таких прикладів ще дуже багато.

Інвестори цікавляться експериментальними проектами

Оскільки цифрові активи та пов’язані з ними проекти стають популярнішими, а ціна багатьох токенів зростає, експериментальні проекти, які раніше інвестори могли проігнорувати, тепер отримують фінансування.

«Ми вийшли за рамки просто цифрового золота. У нас є фінансові послуги, мистецтво, ігри як підкатегорія NFT, Web 3.0, децентралізовані соціальні медіа, ігри, щоб заробляти — усе це змусило інвесторів думати: «Ми недостатньо ризикуємо», — сказав Спенсер Богарт, генеральний партнер компанії Blockchain Capital LLC у Сан-Франциско, одного з найбільших інвесторів у галузі. 

Таким чином відомі фірми, такі як Coinbase Ventures, Digital Currency Group і Polychain Capital, почали інвестувати в те, що може стати наступним криптовалютним бумом, вливаючи таким чином інвестиції в експериментальні проекти, як додатки для соціальних мереж, які перетворюють знаменитостей на токени.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук