eBay додає 20% ПДВ до своїх послуг в Україні

979
Читати на RU

Популярний ecommerce-сервіс eBay розіслав українським користувачам лист-попередження про те, що має додати 20% податку на додану вартість (ПДВ) до своїх послуг. Це пов’язано із тим, що у січні 2022 року набуває чинності так званий “закон про податок на Google“.

У листі йдеться про те, що у зв’язку зі зміною податкового регулювання eBay додає ПДВ до вартості своїх послуг. І ця ставка буде застосована до кожної оплати послуги, яку здійснюватимуть українські користувачі:

Скриншот наданий читачем AIN.UA
  • В той же час, у компанії підкреслюють, що ця зміна ніяк не позначиться на товарних оголошеннях і користувачам майданчику не потрібно буде нічого змінювати.
  • У компанії радять більше читати про ці зміни у відповідному розділі сайту підтримки (але на жаль, там немає окремої відповіді стосовно України, як, приміром, у Facebook).
  • Про те, які саме послуги у eBay платні, а також про те, який розмір комісії та на яких умовах застосовується до продажі товару на майданчику, можна прочитати у відповідному розділі підтримки. Якщо проскролити трохи вниз, можна знайти базові комісії для продажу товарів більшості категорій. Якщо коротко, на майданчику є два основні типу комісій: insertion fees (за розміщення оголошень) та final value fees (з продажу товару).

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року компанія Google також розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні лист, де попереджала про подорожчання своїх сервісів у зв’язку із цим законом. Соціальна мережа Facebook також повідомила про 20% податку для своїх послуг.

Адже у червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук