У серіалі «Емілі в Парижі» Netflix показав українку крадійкою. Це спричинило скандал

2194
Читати на RU

22 грудня 2021 року на екрани вийшов другий сезон популярного американського серіалу «Емілі в Парижі» від Netflix. З-поміж іншого, в одному з епізодів з‘явився новий персонаж – дівчина Петра, яка прилетіла в Києва. Однак, така ініціатива Netflix обурила українські соцмережі – героїню зобразили клептоманкою та любителькою яскравих і безглуздих речей. AIN.UA розповідає подробиці скандалу.

Що сталося

Як і в першому сезоні одного з найпопулярніших серіалів Netflix «Емілі в Парижі» сюжет нового епізоду розгортається навколо американки Емілі Купер, яка переїжджає до Парижу з метою побудувати кар’єру. Українку Петру героїня зустрічає на курсах французької. Вирішивши попрактикувати мову, дівчата вирушають на прогулянку містом, під час якої наївна та вдягнута без смаку Петра вчить Емілі красти дорогий одяг. Повертати речі дівчина відмовляється, зауваживши, що в такому разі її депортують назад до України.

Офіційна сторінка Netflix Україна в Instagram

Після прем’єрного епізоду соцмережі вибухнули критикою. Netflix почали звинувачувати в стереотипному мисленні щодо українських жінок та загалом – України. Невдоволені сюжетом глядачі почали залишати гнівні коментарі на офіційних сторінках стрімінгового сервісу та у власних профілях Instagram та Twitter.

Героїня Дарини Панченко Петра
Зображення: Netflix

Так, пост користувачки Євгенії Гаврилко за добу зібрав більше 30 000 лайків та 3000 репостів. На нього, серед іншого, відреагував офіційний акаунт України в соцмережах – Ukraine.ua. Представники сторінки зазначили, що Україна знаменита безліччю успішних та талановитих жінок. 

«”Емілі в Парижі”, я говорю від імені всіх українок світу. І я відчуваю, що це не можна ігнорувати. Будучи найуспішнішим шоу на Netflix в 2021 році, знаючи ваш вплив на мільйони розумів і сердець у всьому світі, все ще було місце для такого невігластва та нетерпимості?» 

Євгенія Гаврилко.

Згідно з коментарями, поява персонажа з Києва не вплинула на сюжетну лінію та лиш образила українців:

“А епізод про українок був прямо обов’язковий? Чи толерантність поширюватися тільки на інший колір шкіри і сексуальні вподобання?”

Користувач Instagram anastasiia_nst.

Як зазначає Elle, Петру зіграла українка Дарина Панченко, яка, як і зазначено в скандальному епізоді «Емілі в Парижі», дійсно родом з Києва. Будуючи кар’єру акторки в Парижі, до цього часу вона встигла зіграти у фільмах «Еквілібр»,«Благі наміри» та Mortem.

На момент публікації, у Netflix ніяк не відреагували на ситуацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук