Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Тестуємо різні лептопи, що закривають бізнес-потреби, й описуємо враження.
Який ноутбук підійде для повсякденних завдань?
Зараз підприємці можуть вирішити більшість робочих задач і зі смартфоном в кишені. Будь-де і будь-коли залишаючись на зв’язку. Але його стає недостатньо, коли потрібно відповісти на велику кількість листів, попрацювати в Excel, відрендерити відео, внести правки в код чи ввечері пограти в улюблену гру.

Саме тому сучасні лептопи адаптовані під потреби людини 21 століття: бути легкими й компактними, щоб носити з собою на зустрічі, мати потужний процесор, щоб «тягнути» багато задач одночасно, показувати якісну картинку та звук, і надважливо — довго тримати заряд, щоб мати змогу працювати хоч протягом трансатлантичного перельоту. Найкращим рішенням для підприємців стають ноутбуки для роботи на базі мобільних процесорів AMD Ryzen™.

У спільному проекті з AMD ми запропонували ноутбуки Lenovo ThinkBook 15 G3 та HP Probook x360 трьом спеціалістам, які пов'язані зі сферою ІТ. Вони працювали на них протягом тижня і розповіли про свої враження у проекті.
HP Probook x360 435 G8
Я стартапер, основна моя зайнятість зараз у nect WORLD — ми робимо модеми, що дають людям суперсилу працювати звідусіль із захищеним інтернетом. У цьому проекті я кофаундер та виконую роль СЕО. Основна комунікація проходить саме через комп’ютер: дзвінки, документи, соціальні мережі та ще дуже багато всього. Ноутбук — справжній напарник на роботі. Особливо тоді, коли я щось озвучую або монтую.
Протягом тижня тестувала ноутбук HP Probook x360 435 G8 на базі мобільного процесора AMD Ryzen™ 5 5600U.
Co-Founder&CEO at nect WORLD
Марина Запорожець
"
HP Probook x360 435 G8
Це однозначно був вихід із зони комфорту. За декілька днів я встигла почитати на ньому книжки як на гігантському планшеті, попрацювати як на робочому лептопі та потроху звикала до сенсорного екрана. Для мене це ще незвична технологія, але вже зручна у використанні.

Ще хочу зазначити важливий особисто для мене момент — у ноутбуку неймовірно приємно натискаються клавіші. Я дуже багато пишу, і коли клацання неприємне — це починає дратувати. А тут як на маленькі подушечки натискаєш.

Перший досвід
«Очманіти, він ще й сенсорний!» — ось таким було враження. Перед тим, як мені привезли його тестувати, я очікувала, що він буде досить габаритний. Але ні, лептоп виявився компактним та неважким. Ну і важливе — це безпека. В мене це перший ноутбук, де був і Face ID, і Touch ID. Ти не завжди звертаєш на таке увагу, але це справді вирішальна річ у безпеці особистих даних.
Знайомство з лептопом
Переважно користувалася ноутбуком для робочих цілей. Тест ноутбуку випав якраз на доволі інтенсивний період роботи. Я спробувала під’єднати свою апаратуру — все запрацювало без складнощів. А все, що мені потрібно по проектах — доступ до інтернету та браузер. Спершу я зайшла у свій Notion, а далі якось само все пішло.
Користувацький досвід
Я люблю, коли екран яскравий, коли працюють усі підсвічування. Також я не з тих людей, хто закриває вкладки. Тож я звикла до того, що постійно потрібно тримати зарядку поряд. Але цей ноутбук гідно вистояв 6 годин точно. Здається, тому що новий, але скоріше тому, що батарея потужна.
Автономність
Він компактний, досить легкий, плюсом є те, що носити з собою зарядку необов’язково.
Мобільність
Якщо мені випадає нагода потестити наш nect MODEM з новими ноутбуками, я не втрачу такої можливості! Хвилин 10 налаштувань — і я під’єднала модем до ноутбука. Додаток, де розташоване управління дата планами та VPN, встановився також без проблем.

Тож дискомфорту від того, що я зняла nect із ноутбука, з яким зараз працюю, і перечепила його на тестовий, в мене не виникло. Як тільки я почепила nect, одразу відключила пошук мережі, тому що користувалася тільки власним інтернетом.

Захищений інтернет nect Modem
Перевага лептопу на базі мобільного процесора AMD у тому, що такі пристрої повністю продумані для повсякденної роботи. Вони потужні, адаптивні і довговічні. Наприклад, HP Probook x360 435 G8 — довгострокова інвестиція з низькою сукупною вартістю володіння, оскільки дозволить не міняти «машину» наступні 3-5 років.
Lenovo ThinkBook 15 G3
Як розробнику застосунків на iOS, мені регулярно доводиться працювати з лептопами. При цьому мені важлива потужність ноутбуку та його автономність, щоб моїй роботі нічого не заважало. Бо інколи доводиться розв'язувати робочі питання далеко від дому чи офісу.
Протягом тижня тестував Lenovo ThinkBook 15 G3 на базі мобільного процесора AMD Ryzen™ 7.
Senior iOS Developer у JetBeep
Макс Тимчій
"
Lenovo ThinkBook 15 G3
Загальні враження від ноутбука позитивні. У нього приємний та мінімалістичний дизайн, завдяки чому лептоп вдало вписується у будь-який інтер’єр. Характеристики у цілому приємні, для усіх робочих задач їх вистачить, навіть якщо вам треба відрендерити важке відео. А за програмування зовсім не варто хвилюватися.

Приємно здивувало, що ноутбук здатен запустити Assassin's Creed Valhalla на середніх налаштуваннях графіки, адже ця гра досить вимоглива до «заліза». Тут варто дякувати потужному восьмиядерному процесору від AMD.
Загальні враження
Смарт-охолодження — це дуже корисно, бо можна не сильно думати про перегрівання лептопа. Для виконання складних робочих завдань технологія Precision Boost автоматично підвищить тактову частоту з 1,8 до 4,3 ГГц. Якщо вам потрібні високі показники потужності для рендерів або ігор в домашніх умовах — цей ноутбук можна вам рекомендувати.
Найсильніші переваги
Також сподобалася клавіатура. По відчуттях, клавіатура навіть перевершила мою власну, яку я зазвичай використовую при роботі. Наявність ідентифікації за відбитком пальця — одна з найкорисніших функцій. Адже вона дозволяє захиститися від крадіжки даних. Компактність — я міг брати лептоп усюди, це теж велика перевага.
Форм-фактор
Різноманітних портів у цього ноутбука вдосталь, тож із під'єднанням додаткових пристроїв та носіїв проблем не було. Тут є картридер, HDMI, Ethernet та одразу чотири USB-роз’єми, два з яких — Type-C. Скажімо, вам треба обробити фото з точною передачею кольорів — тоді ви легко під'єднуєте монітор і працюєте вже з ним. Сам девайс можна розгорнути на 180 градусів, що підійде для презентацій та обговорень важливих питань.
Універсальність
Процесор від AMD з легкістю впорається з усіма задачами, які тільки здатні виникнути у побуті та роботі. Разом із інтегрованою відеокартою він AMD Radeon™ він спокійно видає зображення у форматі 4К, з чим в інших ноутбуків інколи бувають проблеми.
Процесор
Lenovo ThinkBook 15 G3 підійде тим, хто щодня стикається з бізнес-задачами. На цьому ноутбуці ви можете запускати кілька ресурсомістких програм, брати участь в онлайн-конференції або вільно перемикатися між численними вкладками в браузері. Цей ноутбук має оптимальні параметри та підійде для одночасної роботи в браузері та офісному пакеті. Його потужності достатньо для обробки фото та відео у професійних редакторах.
На його борту встановлені 8-ядерний 16-потоковий процесор AMD Ryzen™ 7 5700U з тактовою частотою від 1,8 ГГц до 4,3 ГГц, 16 Гб оперативної пам'яті та SSD-диск на 512 Гб. Щоб ви могли оцінити якість картинки, ноутбук оснащений 15,6-дюймовою матрицею, виконаною за технологією IPS. Захист особистих і робочих файлів забезпечить криптографічний код TPM 2.0. Шторка ThinkShutter подбає про приватність навіть за ввімкненої вебкамери.

HP Probook x360 435 G8
Робота з комп’ютером займає 90% мого робочого часу. В основному це листування і робота в браузері.
Протягом тижня тестував HP Probook x360 435 G8 на базі мобільного процесора AMD Ryzen™ 5 5600U.
Засновник онлайн-школи Matema
Віталій Шкіль
"
HP Probook x360 435 G8
Перше враження, яке виникло, коли я взяв ноутбук до рук — легкий, компактний і тактильно приємний. Його зручно відкривати й брати з собою, легко поміщається в рюкзак чи просто під руку.
Знайомство
Ноутбук довго тримає заряд батареї, це дозволяє бути мобільним. А яскравий дисплей підійде для перегляду різноманітного контенту. Приємно відчувається і режим планшету. Дуже зручно просто сісти на дивані, перегорнути екран і читати статті чи переглядати браузер і очі зовсім не втомлюються. Адже діє захист очей від синього світла. Сенсорний екран працює швидко і без затримок. За якість збірки теж можна не хвилюватися і шарніри кришки працюють плавно. Потужний процесор здатен витримати багато відкритих програм водночас. А зі зручною клавіатурою виходить швидко набирати будь-який текст.
Сильні сторони
Нижня рамка екрану надто висока, через це завжди хочеться ніби розширити вікно знизу. Проте у режимі планшету це навіть зручно, бо з’являється можливість тримати пристрій однієї рукою.
Слабкі сторони, чи ні?
Вражає підвищений рівень безпеки. Без ідентифікації по обличчю чи пальцю ноутбук не вдасться розблокувати — це дуже круто. Особливо коли потрібно на час залишити його десь, де можуть відкрити сторонні люди. Ну і сенсорний екран: це не суперважливо для мене, але, як виявилось, коли є можливість клацати й на екрані також — це дуже зручно та автоматично стає корисною фічею.
Загальні враження
HP ProBook x360 — це інструмент для професіонала, який потребує потужного та мобільного рішення. Цей компактний 13-дюймовий ноутбук-трансформер має продуктивний процесор, достатній запас оперативної пам'яті, зручний сенсорний екран та масу корисних функцій для продуктивної роботи та приємного відпочинку. Екран HP ProBook x360 може повертатись на 360°, що дозволяє використовувати пристрій як ноутбук або одним рухом перетворити його на планшет. Встановлений у ньому 6-ядерний 12-потоковий процесор 5600U (від 2,3 до 4,2 ГГц) забезпечує продуктивність, достатню для комфортної роботи у багатозадачному режимі. А графіка Radeon відмінно підходить для ресурсомістких мультимедійних завдань.

Всі тестовані ноутбуки оснащені процесорами AMD Ryzen™ — завдяки цьому здатні впоратися з будь-якими повсякденними та ресурсомісткими задачами. Їхня потужність добре покаже себе у сфері IT, медіа, дизайну, маркетингу та багатьох інших. А технології захисту даних, такі як сканер відбитків пальців або розблокування по обличчю, збереже в безпеці всі ваші конфіденційні дані.
ТЕКСТ
Сергій Казарян
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки AMD
Що це означає?
ДИЗАЙН
Світлана Волчкович
МЕНЕДЖЕР
Ірина Насильнєва
ПРОДЮСЕР
Олександра Герт
ФОТО
Дмитро Ларін, Наталя Щепак
Олександра Олефір
ПРЕДСТАВНИК AMD
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA