Kraina – концепт електрокару від українських ентузіастів

1634
Читати на RU

Група українців представили концепт українського суперкару під назвою KRAЇNA Shooting brake Coupe – електричного автомобіля в люксовому сегменті. 

Зображення тут і далі — KRAЇNA.

Над проектом працювала команда з п’яти людей, серед них — Максим Шкiндер, Антон Нiколаєв, Володимир Панченко, Вiталiй Енес та Сергій Воронов. Автор проекту, Максим Шкіндер, вже декілька років працює дизайнером у компанії McLaren, що створює люксові суперкари. 

Як розповідають творці KRAЇNA, джерелом натхнення став АН-225 — літак «Мрія», що означає «Те, що створене уявою, фантазією». 

“Він є об’єктом захоплення для дітей та дорослих в усьому світі протягом останніх кількох десятиліть. Нашим прагненням стало творіння дещо близького до його значущості та унікальності, насамперед за своїм візуальним ефектом.”

Видання Autogeek запитало у Шкіндера, як він оцінює витрати на проект. За словами дизайнера, створення макету – 150 000 євро, витрати на робочий прототип — до 3 млн євро. Якщо ж взяти за основу вже існуючий автомобіль, витрати різко знизяться, але тоді проект уже не буде унікальним. При цьому Шкіндер зауважив, що зараз KRAЇNA Shooting brake Coupe — некомерційний і суто концептуальний проект. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук