Середня ціна за розміщення оголошення на сайті нерухомості — $2-3. Як не помилитись при виборі майданчика для пошуку клієнтів?

Читати на RU

Цього року вартість публікації одного оголошення на сайті нерухомості в середньому дорівнює $2-3. Згідно з прогнозами, ціна поступово збільшуватиметься. Це допоможе зробити пошук клієнтів через такі ресурси більш ефективним.

При виборі майданчика для розміщення оголошень важливо вибрати той, який даватиме максимальний результат. Розглянемо, на що потрібно звернути увагу, які параметри варто враховувати насамперед.

Історія розвитку українських порталів нерухомості

Буквально десять років тому подібні сайти були організовані зовсім не так, як сьогодні. Там було дуже багато оголошень. Найкращими вважалися портали, де база більша, ніж у решти.

При цьому розміщення оголошень було безкоштовним, адже нарощування кількості було вигідне саме собою. Гроші на розвиток та функціонування отримували з реклами у вигляді розміщення банерів та оплати преміум розміщення.

Перші зміни у цій системі відбулися у 2015 році. Тоді портал нерухомості Country.ua став першим, хто запровадив обмеження щодо кількості оголошень, доступних користувачеві безкоштовно. Наступним подібний крок зробив портал OLX, а потім й багато інших. Деякі сайти повністю прибрали можливість безкоштовного розміщення.

В результаті, база значно скоротилася. Але цей крок виявився обґрунтованим і вірним, у результаті всі учасники опинилися у плюсі.

Причини та наслідки запровадження платного розміщення

Основною причиною змін стало те, що склалася ситуація, коли оголошень стало занадто багато. Бази були величезними, але знайти щось було складно, перегляди кожного оголошення окремо не радували, багато хто залишався практично непоміченим. Таким чином, через кількість явно страждала якість.

Введення платної основи різко скоротило базу, але розміщені оголошення стали значно кращими. Перед публікацією автор обмірковував, як зробити текст максимально інформативним та привабливим у власних очах клієнтів. З іншого боку, тим, хто заходив на сайт у пошуках нерухомості, тепер було легше переглянути всі відповідні варіанти та прийняти рішення.

Портали стали боротися за те, щоб їхня репутація залишалася незіпсованою неправдивою інформацією. Вони стали повноцінним посередником між ріелторами та їхніми клієнтами. Основним прибутком стала оплата послуг розміщення оголошень.

На що повинен звернути увагу ріелтор при виборі порталу нерухомості

Найважливішим показником для ріелтора є ефективність розміщення оголошення. Розраховується вона просто. Потрібні лише дві цифри – кількість відвідувачів бази протягом місяця та кількість оголошень на порталі. Кількість відвідувачів ділимо на кількість відвідувачів і виходить значення ефективності розміщення.

Знайти ці дані також нескладно. Кількість оголошень, зазвичай, зазначено у базі. А відвідуваність можна подивитися на спеціальних сервісах, наприклад SimilarWeb. Але варто враховувати, що вони значно занижують статистику. Для отримання реальних результатів необхідно вказану там цифру помножити на два.

Який показник ефективності є оптимальним

Одну цифру у разі назвати неможливо, оскільки показник відрізняється залежно від міста, району, цінової категорії, типу передбачуваної угоди. Наприклад, оголошення про здачу в оренду нерухомості зі зручним розташуванням у великому місті набере у рази більше переглядів, ніж продаж елітної квартири у невеликому містечку. Досить порівняти кілька порталів та вибирати найкращі з них.

На цю мить одним із лідерів є Country.ua. При базі розміром 10 000 оголошень його відвідуваність щомісяця дорівнює близько 1 000 000 відвідувачів. Таким чином, ефективність розміщення там дорівнює 100. Тобто, кожне оголошення в середньому переглядає 100 осіб, а це досить високий показник.

Актуальні ціни за розміщення оголошень

Вартість розміщення одного оголошення залежить від порталу та міста розташування нерухомості. Наприклад, для Києва – це 2-3$.

Нерідко вигідніше купувати пакет, а не кожне оголошення окремо. Наприклад, для Києва та київської області на порталі Country.ua встановлена вартість від 35 до 70 грн за розміщення, залежно від того, який ліміт було придбано. Чим більший ліміт, тим нижча ціна.

Надалі ціна зростатиме. На Country.ua підвищення на 35-50% відбувається раз на півроку. Це потрібно для більш ефективної роботи сайту.

Адже за підвищення вартості:

  1. Підвищується кількість переглядів кожного оголошення, тому що частина ріелторів йдуть на інші, дешевші портали. Збільшуються шанси укласти успішну угоду.
  2. Залучення трафіку стає ще ефективнішим, оскільки збільшується кількість грошей, які будуть використані для просування. Завдяки цьому оголошення побачать нові люди, які раніше не знайомі з сайтом.
  3. Тим, хто шукає нерухомість, набагато легше переглянути варіанти й вибрати остаточний варіант.

Таким чином, зростання цін на порталах нерухомості вигідно кожному учаснику процесу укладання угод про купівлю та оренду нерухомості.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук