TA Ventures збільшує фонд до $75 млн та починає інвестувати у Web3

1009
Читати на RU

Український венчурний фонд TA Ventures розповів AIN.UA, що значно збільшує розмір свого фонду — з $50 млн до $75 млн. Як розповіла редакції керівний партнер фонду Вікторія Тігіпко, найближчим часом додаткові $25 млн будуть залучені та використані для інвестицій у новий напрямок — фонд запускає вертикаль інвестицій у Web3, блокчейн та метавсесвіт. Вікторія Тігіпко та венчурний партнер TA Ventures Олег Малєнков, який і буде відповідати за новий напрямок, розповіли, чому запускають нову вертикаль та у що будуть інвестувати.


Як розповіли у фонді, у стартапи з напрямку Web3 насправді почали інвестувати раніше, але лише зараз виділяють під це окрему вертикаль та додатково наповнюють фонд. За останній рік TA Ventures додав до свого портфелю такі стартапи:

  • Gemini — група компаній братів Вінклвоссів, у яку входить криптобіржа Gemini Exchange, NFT-платформа Nifty Gateway, платформа з керування активами, Stablecoin та інші проєкти;
  • Aerial — стартап, що дозволяє вам нейтралізувати ваші викиди CO2, у тому числі від створення NFT;
  • Party.Space — віртуальна платформа для проведення онлайн-заходів, продукт якої можна використовувати для створення метавсесвітів;
  • Moonpay — компанія, що дозволяє купляти та продавати криптовалюту за допомогою зручних платіжних інструментів, таких як кредитні картки, Apple Pay чи Google Pay;
  • Alt — маркетплейс для купівлі для продажу альтернативних активів та колекційних предметів, що також планує працювати з NFT;
  • Brickit — додаток, що сканує вашу колекцію деталей Lego та демонструє, які предмети ви можете з них створити. Створена колекція скульптур є повноцінним цифровим активом, а на платформі є можливість створити торгові відносини між користувачами.

Ми ще дуже далеко від повної децентралізації, тому на цьому етапі інвестуємо у широкий спектр консюмерських DeFi, DAO, NFT та інфраструктурних рішень для екосистеми. Ми почали інвестувати у Web3 наприкінці минулого року. Щоб зрозуміти, як швидко змінюється індустрія – одну з найпопулярніших блокчейн-платформ у світі Solana запустили лише у 2020. Наша стратегія інвестування адаптується під нову парадигму, але успадковує ключові компоненти базової стратегії: рання стадія, особливий фокус на команду, співінвестування з нашим нетворком та глобальні ринки», — пояснює, які компанії цікавлять TA Ventures Малєнков.

Традиційні венчурні та хедж-фонди Sequoia, Benchmark, Coatue, Tiger та інші вже якийсь час інвестують у Web3-проєкти без окремого фокусу на цю індустрію. Завдяки появі на ринку традиційних гравців вже зараз формується альтернативний клас активів, на який на ринку є попит. TA Ventures не хоче залишати без уваги новий напрямок та стартапи, що працюють на цьому ринку. Тим більше, що останнім часом цей напрямок росте надшвидкими темпами: за останній рік лише у проекти зі сфери криптовалют інвестували більше, ніж за попередніх 10 років.

При цьому TA Ventures продовжує інвестувати у компанії по своїй основній стратегії: стартапи ранніх стадій з секторів цифрового здоров’я, транспортних технології, корпоративного програмного забезпечення та direct-to-consumer брендів. Менше ніж за рік було закрито близько 50 угод та проінвестовано більш як $10 млн.

За словами Тігіпко, вже найближчим часом у планах TA Ventures відкривати новий фонд, у 2-3 рази більший теперішнього.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук