Макс Поляков продасть долю в Firefly на вимогу комітету з іноземних інвестицій США

1489

У листопаді Комітет з іноземних інвестицій США надіслав Максу Полякову, інвестору Firefly Aerospace, лист з вимогою продати його долю в компанії. Як повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела, інвестор погодився.

  • Як пише Bloomberg, хоча Україна є союзником США, її триваючий конфлікт з Росією посилив занепокоєння щодо того, що може статися з цінними технологіями всередині країни.
  • В Noosphere Ventures підтвердили AIN.UA, що планують виконати всі вимоги. Раніше компанія вже вивела представників Noosphere з Ради директорів Firefly та натомість туди увійшли Дебора Лі Джеймс, колишній секретар ВПС США, і Роберт Карділло, колишній директор Національного агентства геопросторової розвідки.
  • Зараз компанія займається пошуком інвестиційного банку, який допоможе провести угоду та продати акції Полякова.
  • Також в коментарі AIN.UA представники компанії зауважили, що компанія вже п’ять років активно співпрацює з владою США (1 / 2 / 3 / 4), отримує контракти від NASA та інших організацій. Як наслідок, компанія неодноразово перевірялась з точки зору безпеки: “Жодного разу проблем не виникало”, — кажуть в Firefly Aerospace. 
  • Нагадаємо, у Полякова приблизно 50% компанії. Після останнього інвестиційного раунду на $75 млн і додаткового продажу акцій на $100 млн, Firefly Aerospace оцінюється більш як у $1 млрд. Якщо угода відбудеться, вартість акцій сягатиме $500 млн.

У 2017 уродженець України та громадянин Великобританії Макс Поляков вклав до $200 млн у відновлення бізнесу, що перебував на межі банкрутства (переказ матеріалу Arc Technica). Згодом у компанії з’явився R&D у Дніпрі (наш репортаж звідти). А у вересні 2021 Firefly здійснив свій перший запуск ракети з бази космічних сил Ванденберг у Південній Каліфорнії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук