Альбоми та виконавці, які рекомендує послухати редакція AIN.UA

На довгі новорічні канікули редакція AIN.UA зібрала добірку альбомів, виконавців, а іноді просто пісень, які б ми хотіли порадити нашим читачам. Так, далеко не всі з них підходять під новорічний настрій, проте всі вони чимось цікаві.

Проект ZMOVA

«У формації kontrabass promo на початку 2021 виходив проект ZMOVA з лайв-виступами українських артистів в незвичних українських локаціях.

Там можна познайомитись з філософською стороною репера Жені Кургана (той самий, що з Курган & Агрегат), відчути темну енергію Ragapop (де співають і танцюють учасниці Dakh Daughters), повірити в майбутнє гітарного гаражного року завдяки The Unsleeping та розслабитись під інструментальних юних неоджазистів Hyphen Dash. А якщо хтось припаде вам до душі, у 2022 варто запланувати почути їх наживо десь на концертах у вашому місті», — Оля Закревська, випусковий редактор AIN.UA.

Стас Корольов — О_х

«Стас «тобто колишній, а що YUKO вже все» Корольов випустив проникливий, щирий, жорстокий і місцями шокуючий альбом. Про себе, своє відчуття світу навколо і себе всередині цього світу. Цей альбом очолює рейтинги кращих українських релізів року і як на мене, вартий того, щоби саме ним згадували 2021», — Оля Закревська, випусковий редактор AIN.UA.

вагоновожатые — «Вогнепальне»

«Велика і важлива робота для кращого концертного гурту країни — вперше повністю українськомовний повноформатний альбом. Де кожен трек витягує тебе з зони комфорту і занурює в актуальні теми. Де кожен удар барабанних паличок дає тобі нові відкриття, а кожне слово — нові сенси. У 2022 вам всім точно треба потрапити на лайв ВГНВЖ», — Оля Закревська, випусковий редактор AIN.UA.

Nothing but Thieves — альбом Moral Panic

«Кожна композиція у цьому альбомі — окрема історія кохання. Іноді з хепі-ендом, іноді без, а дехто має відкритий фінал, коли слухач сам може вирішувати, чим закінчилася ця історія, розказана неповторним вокалом Конора Мейсона. На мій погляд, найсильніші композиції в альбомі — Free if We Want it, Is Everybody Going Crazy, і звичайно Moral Panic.

Після виходу синглу «Sorry» (кліп на який, до речі, знімали в Україні) я думала, що просто неможливо написати нічого крутішого, але Nothing but Thieves примудряються не розчаровувати своїх фанатів. До речі, з останнього: допреліз «Moral Panic 2» може похвалитися не менш потужними «Your Blood» та «Futureproof», — Майя Ярова, редактор AIN.UA.

Tember Blanche

«Це про чудову історію. Влад був вуличним музикантом і часто грав в різних точках у Києві. Намагався обирати нетиповий матеріал, уникаючи російський рок та заїжджені пісні. Саша просто підійшла до нього і запропонувала заспівати разом. Так вони познайомилися а згодом утворили вуличний дует.

Згодом у них народилися стосунки, а також авторський проєкт Tember Blanche. Одна з перших пісень Вечорниці завірусилася в тіктоці. Під кінець року вони випустили дебютний альбом і одразу ж зробили два солдаути на його презентацію.

Це душевне й невимовно щире інді з елементами фольку й попмузики. Звучить напрочуд мінімалістично, нагадуючи то Один в каное, то Soccer Mommy. Один з найкращих дебютів в українській музиці за останні роки», — Олексій Бондаренко, редактор AIN.Business.

The Hu

«The Hu  — це монгольський рок-гурт, що грає фолк-рок, фолк-метал та хеві-метал. Вже звучить прикольно, правда? Але найкрутіше — це той факт, що у своїх піснях вони використовують традиційні монгольські інструменти. Фолк-метал в їхньому виконанні настільки ж крутий, як і скандинавський, але, на жаль, значно менш відомий», — Данило Ївженко, журналіст AIN.UA.

Всі старі пісні ABBA

«Цього року ABBA випустила перший за 40 років альбом — Voyage. І це чудова нагода повернутися у часі і переслухати старі пісні цього гурту, які всі ми знаємо, але не слухали вже багато років, вдаючись на волю алгоритмів стрімінгових сервісів», — Данило Ївженко, журналіст AIN.UA.

King Krule — 6 Feet Beneath the Moon

«Я познайомився з 6 Feet Beneath the Moon у 2014 і зацінив не одразу. Грубий вокал, холодні гітарні партії і непривітна атмосфера альбому відштовхувала під час першого прослуховування. Але сьогодні я переслуховую його частіше за всі інші улюблені платівки. 

Арчі Маршал, так насправді звати виконавця, у 18 років зміг створити ключовий для інді-музики альбом. На 6 Feet Beneath the Moon спокійно співіснують джаз, хіп-хоп, панк-рок і фанк. Є розривна пісня A Lizard State, спокійна Out Getting Ribs і качова Neptune Estate. Словом, впевнений, що кожен знайде щось цікаве», — Любомир Шкіль, журналіст AIN.UA.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук