Добірка фільмів та серіалів на новорічні свята від редакції AIN.UA

2331

Немає нічого кращого, ніж закутатися в плед холодним зимовим вечором, взяти скляночку какао і подивитися цікавий фільм. Цього року редакція AIN.UA зібрала список з на нашу думку чудових фільмів та серіалів, які допоможуть вам з насолодою провести різдвяні канікули.

Inside Job (Netflix, 2021)

«Уявіть, що всі теорії змови — правда. Якщо у вас вийшло, зануритись в атмосферу мультсеріалу від творців Gravity Falls вам буде просто. Якщо не вийшло — тим паче вмикайте Inside Job, адже кожна серія перенасичена гумором і ґіківськіми відсилками», — Оля Закревська, випусковий редактор AIN.UA.

Investigation (2020)

«Для шанувальників скандинавських детективів. Серіал заснований на реальних подіях у Данії 2017 року та оповідають про жорстоке вбивство журналістки Кім Вааль на борту підводного човна датського «Ілона Маска» та мільярдера Петера Медсена. У серіалі показаний не процес власне розкриття злочину, як найчастіше буває у цьому жанрі, а складності побудови справи для суду. Один із тих випадків, коли відомо, хто злочинець, але це практично неможливо довести», — Майя Ярова, редактор AIN.UA.

The Dressmaker (2016)

«Героїня неповторної Кейт Уінслет повертається в мізерне містечко в глибинці Австралії, з якого її вигнали ще в дитинстві через підозру у вбивстві однокласника. Тіллі належить з’ясувати, чи справді вона в чомусь винна або стала «цапом-відбувайлом». І помститися всім, хто її зрадив, за допомогою надзвичайно уточненої зброї — високої моди. Фільм надзвичайно атмосферний, операторська робота на висоті, деякі кадри хочеться просто скріншотити на шпалери. Окреме задоволення – музика до фільму, яку написав Девід Хіршфельдер», — Майя Ярова, редактор AIN.UA.

Mindhunter (2017)

«По-перше, це — детектив, а різдвяні канікули для того й існують, щоб дивитися детективи, по-друге, його шоураннер — Девід Фінчер», — Ольга Карпенко, редактор AIN.UA.

Firefly (2015) 

«Несправедливо закритий на зльоті науково-фантастичний серіал у стилі “ковбої у космосі”. Один із улюблених серіалів Шелдона Купера», — Ольга Карпенко, редактор AIN.UA.

Father Brown (2013)

«Детективний серіал за мотивами творів Честертона, з ідеально відтвореною англійською глибинкою, старими монастирями та маєтками, буйною зеленню і вбивствами за спадщину. Максимально затишний серіал, який треба дивитися, закутавшись у плед, із чашкою чаю в руці», — Ольга Карпенко, редактор AIN.UA.

The Man from Earth (2007)

«Дія фільму відбувається в одному місці протягом вечора та ночі, під час яких університетські викладачі обговорюють несподівану заяву одного з них про те, що він, не старіючи, живе на Землі вже 14 тисяч років. Фільм знято буквально в одному приміщенні, але відірватися від нього неможливо», — Данило Ївженко, журналіст AIN.UA.

Drive to survive (2021)

«Я не буду оригінальним і скажу одне слово — Netflix. Там купа всього класного. Але моє улюблене — документалка Drive to Survive про Formula 1. Цього року вийшов третій сезон і він такий же цікавий, як і попередні два. Завдяки цьому документальному серіалу я полюбив Формулу і тепер слідкую за новим для себе спортом, який раніше зовсім не розумів і не знав», — Ілля Кабачинський, головний редактор AIN.UA.

«Не можу назвати себе фанатом «Формули-1». В дитинстві зрідка дивився деякі гран-прі, але ніколи глибоко не слідкував за автоспортом. Однак, документалка про Міхаеля Шумахера, яка цього року вийшла на Netflix, зацікавила з перших хвилин.

Драматична і насичена кар’єра гонщика тут описана без пафосу, який часто відштовхує у фільмах про легендарних спортсменів. Автори фільму детально знайомлять із контекстом, тому не доведеться зупиняти фільм і гуглити факти, які відомі тільки фанатам. Загалом, просто якісна і цікава стрічка про непересічного гонщика», — Любомир Шкіль, журналіст AIN.UA.

Погані дороги (2021)

«Українське кіно стає чим раз цікавішим, глибшим і самостійним. «Погані дороги» Наталки Ворожбит цю тезу підтверджує», — Олександр Лінник, менеджер секції вакансій.

Attack On Titan (2013)

«Епічне аніме, яке веж побило всі можливі рекорди і продовжує цим займатися. В січні наступного року має вийти друга частина останнього сезону, а це означає, що є кілька тижнів на те, щоб подивитися три з половиною сезони, які вже встигли вийти з 2013 року.

Атака Титанів доволі довго прикидається типовим підлітковим аніме про нещасного героя, який здолав життєві обставини та став  ̶х̶о̶к̶а̶г̶е̶ крутим і сильним. Але ближче до кінцівки стає зрозуміло, що насправді це величезна антимілітаристська притча про сутність конфліктів, причини воєн, природу ненависті та рефлексія на тему Другої Світової.

У ньому заховано настільки багато складних і неоднозначних питань, що після перегляду можна всерйоз переглянути своє ставлення до життя», — Олексій Бондаренко, редактор AIN.Business.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук