5 причин, чому більшість не дотримується новорічних обіцянок. І як це змінити

1204

Скласти особисту новорічну резолюцію неважко. Ще простіше – поділитись нею на Facebook. Що насправді нелегко – дотримуватись обіцянок, даних самому собі на порозі нового року. Психотерапевт Емі Морін назвала Business Insider 5 причин, з яких нам важко виконувати свої новорічні резолюції.


Кожного року я спостерігаю, як люди попадаються в одні й ті самі пастки. Чого б вони не намагались досягти – схуднути чи виплатити борги, стати більш організованими чи змінити щось у собі в наступному році – вже за декілька днів вони здаються та відмовляються від поставлених цілей.

Це розповсюджений феномен. Згідно з результатами дослідження Університету Скрентона, 23% людей закидають свої резолюції вже через тиждень, і лише 19% можуть йти до мети протягом великих проміжків часу (до двох років у випадку даного дослідження).

Ось основні причини, з яких новорічні резолюції “не приживаються”.

Ви не готові щось змінювати

Останні дні року зазвичай багаті на святкування та корпоративи, на яких люди відчувають тиск і необхідність змінювати щось у своєму житті. Результатом стають резолюції, у які вони записують зміни, які на їхню думку вони повинні втілити – а не які вони насправді хочуть втілити.

Наприклад, ви збираєтесь ходити в зал, але в глибині душі не хочете цього. І навіть якщо ви пообіцяєте собі в новому році це робити – нічого не вийде. Походите пару днів, після чого зрозумієте, що все це – не для вас. І покинете подальші спроби.

Ви повинні бути готовими змінити своє життя. І не важливо, коли ви почнете втілювати ці зміни – 1 січня чи в будь-який інший день.

Ви не відслідковуєте прогрес

Моніторинг власного прогресу на шляху до мети може бути ключем до великих змін. Інакше як ви зрозумієте, що ви – на правильному шляху? Регулярне відзначення поступових змін на краще – це потужний мотиватор.

Наприклад, дослідження, опубліковане у 2015 році, показало, що фітнес-додатки можуть мотивувати людей робити вправи. Відслідковування активності допомагає долати внутрішній супротив до кожного нового тренування. Всі виправдання, якими ви пояснюєте собі, чому “не сьогодні”, зникають, коли ви бачите свої успіхи.

Є безліч додатків, які можуть допомогти вам трекати це, не нехтуйте ними.

Погане планування

Хороші звички краще приживаються у тих людей, які схильні планувати наперед. Ви маєте відповісти собі на запитання: “Чи прокинусь я раніше, щоб піти до залу?” або “Як мені не вийти за рамки мого бюджету, якщо друзі запросили мене на три дня народження підряд?”. Коли ми готові зустрітися з викликами, ми скоріше знайдемо вихід, ніж якщо оберемо підхід “буде як буде”.

Помилки трапляються. Більше того, як виявило те саме дослідження Скрентонського Університету, люди, які дотримуються своїх новорічних резолюцій, мінімум 14 разів ловили себе на “зривах” (відкати дорогою до цілі). При цьому 71% з них зізналися, що їх помилки лише укріпили бажання досягти мети чого б це не коштувало.

Планування на майбутнє дозволить вам визначити, як ви будете відновлюватись після помилок. І це дуже важлива деталь, яка утримає вас від повної поразки.

Надмірна самовпевненість

Більшість людей переживають, що відсутність впевненості у собі може завадити їм досягти своїх цілей, але надмірна самовпевненість може нашкодити навіть більше.

Коли ви переконали себе у тому, що вам буде неважко досягти мети – і вирішили, що ви оверкваліфіковані для цього завдання – скоріш за все ви скоро дійдете висновку, що насправді у вас недостатньо підготовки чи ресурсів, і реальність зовсім не така, як ви вважали.

Будь-які зміни – це завжди важко. Треба вміти це визнавати, щоб кожен раз знаходити в собі сили штовхати себе вперед, незважаючи на втому. Визнати, що буде важко – не значить визнати свою слабкість. це значить бути реалістом.

Усвідомте свої слабкості та через що вам належить пройти, і тоді ви будете більш морально підготовленими до шляху до своєї мети.

Відсутність готовності йти на жертви

Коли ви привносите щось нове своє життя, ви повинні відмовитись від чогось старого. Але люди часто фокусуються лише на тому, що вони здобудуть, і забувають озирнутись назад, щоб зрозуміти, що доведеться залишити у минулому.

Триразове відвідування залу на тиждень означає менше часу на спілкування з родиною або відпочинок з друзями. Перш ніж сплатити за абонемент, подумайте, чи готові ви до такої угоди.

Аналогічно з бюджетом: економія означає менше імпульсивних покупок, щоб себе потішити, менше походів у ресторан з друзями та інших приємних витрат. Чи готові ви сказати “ні” речам, яких ви дійсно хочете?

Перш ніж почати впроваджувати нові звички, усвідомте, що ви отримаєте від цього. І від чого вам доведеться відмовитись, щоб зміни прижилися. Просте визнання таких речей заздалегідь допоможе бути більш підготовленим до змін і наполегливим на шляху до мети. Адже ви вже вирішили, що воно того варте.

Як дотримуватися своїх новорічних резолюцій

Просто якщо ви зірвалися зі свого шляху до мети – рано здаватися! Це не означає, що ви провалили всю місію, ви ще можете це зробити. Якщо ви підготувались до реальності і готові до важкої праці та обмежень заради успіху, вам вдасться втілити свої плани в життя.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук