5 найзатребуваніших IT-спеціальностей у 2022 році

3295

Пандемія COVID-19 сильно змінила наші життя не тільки в плані ставлення до здоров’я та дозвілля, але й всього, що стосується роботи. Багато людей переосмислили свій кар’єрний шлях і сьогодні готові почати все спочатку – новий формат, нова ґалузь, нові виклики. Між тим, технологічний сектор переживає небачений до цього рекрутинговий бум. Для тих, хто хоче ним скористатися і увійти в IT, Venture Beat склав добірку технічних спеціальностей, які будуть найзатребуванішими у 2022 році.

Java-розробник

Java-розробники займаються розробкою веб-додатків та програмного забезпечення. Вони зазвичай приймають участь у розробці продукту на всіх етапах його реалізації. Ця професія завжди користується великим попитом, і ми прогнозуємо, що багато компаній у 2022 році шукатимуть у свої команди саме Java-розробників.

Зони відповідальності такого спеціаліста сильно залежать від специфіки проекту. Але як правило, вони включають розробку, впровадження та обслуговування Java-додатків, забезпечення високого рівня доступності та продуктивності, участь в усіх фазах розробницького циклу, написання ефективного і придатного до тестування коду.

Cloud-архітектор

Даний спеціаліст несе відповідальність за стратегію компанії в сфері хмарних технологій. Сюди входить впровадження нових хмарних рішень, розробка ПО для роботи з хмарами, клауд-менеджмент і моніторинг. Часто Cloud-архітектори також відповідають за розв’язання складних технологічних проблем компанії з допомогою хмарних рішень.

Серед важливих скілів для cloud-архітекторів: досвід програмування на Python, Ruby, Elixir, знання IT-інжинірінгу та лідерські якості.

Продакт-менеджер

Продакт-менеджери контролюють всі етапи розробки проектів від планування до релізу. Продакт – це людина, яка об’єднує різні департаменти в одну ефективну команду і має переконатися, що кожен її член на своєму місці. У PM дуже широкий спектр відповідальностей: вони контролюють виконання окремих задач, організовують зустрічі з командою, слідкують за прогресом по проекту в цілому.

Коли роботодавці шукають кандидата на цю роль, вони орієнтуються на такі якості, як гарні аналітичні здібності, досвід управління персоналом, високий рівень організованості, знання таких інструментів як PivotalTracker та Jira.

Спеціаліст з кібербезпеки

На сьогодні кібербезпека важлива як ніколи. Спеціалісти у цій галузі – це буквально охоронці, які відбивають атаки хакері на системи компаній і захищають корпоративні та користувацькі дані від викрадення. Без команди “білих хакерів”, як ще називають спеціалістів з кібербезпеки, компанії дуже ризикують, адже скомпрометовані вразливості коштуватимуть їм купу грошей у вигляді спаплюженої репутації та розлючених клієнтів.

Спеціалісти з кібербезпеки мають гарні навички з вирішення проблем, знання принципів безпеки на різних платформах, гарні комунікативні здібності та фундаментальні знання комп’ютерної криміналістики.

Науковці даних

Науковці даних використовують машинне навчання для прогнозування та аналізу великих масивів даних. Серед найбільш типових завдань – пошук пробілів в аналітиці, визначальну роль в якому мають правильні визначені набори даних та змінні, збір великих дата-сетів, представлення інсайтів на основі даних акціонерам компанії. Data science – це сфера, яка швидко зростає і точно буде розвиватись у найближчі роки.

Щоб претендувати на вакансію науковця даних, потрібно знати такі мови статистичного програмування, як R, Python, SQL, а також орієнтуватися в техніках дата-майнінгу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук