За 2021 рік «Дія» зросла в п’ять разів — до 13 млн користувачів

Читати на RU

За 2021 рік «Дія» зросла більше ніж у 5 разів, а щоденний приріст нових користувачів складає близько 50 000 – 70 000. Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, завдяки цьому 2 січня додатку вдалось перетнути позначку в 13 млн активних користувачів.

Результати «Дія»

«Для українців Дія — це спосіб спілкування з державою у кілька кліків, приклад здорової комунікації між людиною та державою. Для мене як менеджера Дія це можливість зробити проект, який точно увійде в історію України», — написав Федоров.

За словами міністра, результати роботи «Дія» у 2021 році стало:

  • За 2021 рік «Дія» зросла більше ніж у 5 разів. Зараз щоденний приріст нових користувачів — плюс 50-70 тисяч. «Це шалені темпи зростання навіть для будь-якого технологічного бізнесу», — зазначив Федоров.
  • У додатку зараз 15 документів та 9 послуг. Всі користуються COVID-сертифікатами, водійськими, сплачують податки.
  • «Дію» приймають понад 1800 організацій по всій країні.
  • Порталом «Дія» також користуються 12 млн українців. 72 держпослуги онлайн у різних сферах вже доступні для кожного.

Результати «єПідтримка»

В грудні 2021 року кабінет міністрів України затвердив план видачі 1000 гривень вакцинованим громадянам за програмою «єПідтримка». Запит на виплату потрібно робити через додаток «Дія», а витрачати їх можна лише у сфері культури та розваг, які найбільше постраждали від коронавірусних обмежень.

«Наша команда розробила технічну частину реалізації ініціативи Президента. Для того, щоб ви могли в кілька кліків отримати 1000 грн і витратити її на книги, кіно, театр», — написав міністр цифрової трансформації.

Результати «єПідтримка» лише за три тижні роботи програми:

  • 7,3 млн — відкритих карт є Підтримка в банках;
  • 6,1 млн — заявок на отримання виплат у Дії;
  • 638 млн грн — вже витратили українці.

Редакція AIN.UA також підбила підсумки 2021 року для додатка «Дія», де розповіла історію розвитку проекту за цей рік, нагадала про претензії IT-спільноти, які залишаються незмінними впродовж всього часу існування проекту і про проблеми, які з’явились лише недавно. Прочитати цей матеріал можна за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук