Засновницю Theranos Елізабет Холмс визнали винною у обмані інвесторів, але не пацієнтів

837
Читати на RU

В США триває суд над засновницею стартапу Theranos Елізабет Холмс. Загалом сторона звинувачення подала 11 пунктів звинувачення. Суд присяжних виніс рішення про 8 з них. Фінального рішення ще немає, а адвокати Холмс, скоріш за все, подадуть апеляцію, пише The New York Times.

  • Суд присяжних заявив, що по 4 пунктам звинувачення Холмс — винна. Як пише NYT та CNN, це може загрожувати штрафом у $250 000 та до 20 років ув’язнення по кожному з пунктів. Загалом, Холмс визнали винною у обмані інвесторів та бізнес-партнерів. 
  • При цьому Холмс виправдали у 4 пунктах, де йде мова про обман пацієнтів. 
  • Ще три пункти звинувачення залишились без відповіді зі сторони присяжних. Як повідомляють ЗМІ, за кілька днів вони так і не змогли дійти згоди. 
  • Скоріш за все Холмс подасть апеляцію, а в кінці кінців отримає зовсім невеликий строк, пише NYT. 

Контекст

Нагадаємо, Елізабет Холмс ще у 2003 році заснувала компанію Theranos, у основі якої революційна технологія: можливість взяти аналіз крові лише завдяки одній її краплині. Для проекту за десять років вона залучила $945 млн, а оцінка Theranos виросла до $9 млрд. Холмс називали “новим Стівом Джобсом”, вона навіть носила схожий одяг. 

Красива історія закінчилась у 2015 році, коли Wall Street Journal випустив великий матеріал про темну сторону Theranos: незважаючи на слова засновниці, бізнес не працював і будувався на обмані інвесторів, пацієнтів та партнерів. У 2016 році лабораторії компанії закрили, у 2018 році Холмс звинуватили в обмані. 

Якщо вам цікаво більше дізнатись про історію Theranos, радимо почитати/послухати/подивитись:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук