Через події у Казахстані акції Kaspi.kz впали на 30%, майнінг біткоїна — на 13%

2146
Читати на RU

У Казахстані вже декілька днів місцеве населення веде активні протестні дії, влада – не менш активно відповідає, застосовуючи силовиків. Детально про це можна прочитати тут

На фоні того, що відбувається, на 30% впали акції найбільшої технологічної компанії країни — Kaspi.kz. Нагадаємо, їх акції торгуються на лондонській біржі. З початку січня ціна просіла зі $118 до $82 за акцію і продовжують падати. Казахстан для Kaspi.kz — основний ринок, тому події в країні напряму впливають на фінансовий результат компанії. Прямо зараз у Казахстані перестали працювати банки, через відсутність інтернету не проходять безготівкові платежі.

Нагадаємо, зараз Kaspi.kz активно виходить на український ринок: компанія вже купила Portmone та банк “БТА Банк”. Прямо зараз компанія знаходиться у пошуках маркетплейсу, що допоможе їй запустить в Україні. Поки невідомо, як події в Казахстані вплинуть на плани Kaspi.kz: вона прискорить запуск чи, навпаки, візьме паузу до стабілізації ситуації. 

Крім того, Казахстан — друга країна світу по видобутку біткоїна ( там зосереджено 18% потужностей). Після початку протестів майнінг знизився на 13,4%. Одна з причин — у країні почали блокувати інтернет.


Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук