10 безкоштовних інструментів для підвищення продуктивності розробників – Medium

1936

Видання Medium зібрало список з десяти безкоштовних інструментів та сайтів для розробників, що допоможуть збільшити продуктивність та зменшити час виконання задач. AIN.UA наводить адаптований переклад матеріалу.

Code Grepper

Code Grepper – сервіс і браузерне розширення, що побудоване на спільноті. Він допомагає розробникам миттєво отримувати відповіді на запити та вирішувати проблеми з кодом. Так, серед можливостей – пропозиції фрагментів коду, які можуть мати відношення до пошукового запиту. Користувачі можуть переглядати відповіді інших розробників та зберігати фрагменти коду, а також ділитися власними зразками.

Code Grepper
Зображення в матеріалі: Medium

Bootstrap

Bootstrap – відомий серед розробників безкоштовний CSS-фреймворк з відкритим вихідним кодом, що надає доступ до численних шаблонів CSS і JavaScript для користувальницьких інтерфейсів.  

Online GDB

Online GDB – безкоштовний онлайн-налагоджувач та компілятор, який підтримує безліч мов, включаючи C, Java, Python, Rust та багато інших. З ним розробники можуть швидко запускати та налагоджувати код без необхідності встановлювати будь-які залежності.

GitHub Copilot

GitHub Copilot – механізм завершення AI, що допомагає значно підвищити продуктивність розробників, особливо коли справа стосується швидкості набору тексту людиною. Крім того, штучний інтелект може пропонувати різні, а іноді навіть кращі підходи до вирішення конкретної проблеми.

Віддалений IDE

Віддалені IDE на основі браузера дозволяють розробляти і запускати програми з будь-якого місця, використовуючи сховище віддалених серверів. Видання Medium рекомендує Amazon Cloud9 IDE або пакет розширень для віддаленої розробки VSCode.

Wappalyzer

Wappalyzer – браузерне розширення, що дозволяє безкоштовно отримувати інформацію про те, які фреймворки та бібліотеки використовує той чи інший веб-сайт для браузера. В платній версії користувачам також доступне відслідковування змін, що відбуваються на сайті.

Valgrind

Valgrind – інструмент для профілювання пам’яті, який може виявляти витоки та інші проблеми під час виконання програми.

Google Cloud Shell

Google Cloud Shell – безкоштовний сервіс Bash на основі Debian, який дозволяє робити все, що можна робити на звичайному локальному комп’ютері. Він буде корисний розробникам, у яких, наприклад, немає доступу до вашої фізичної машини або які хочуть перевірити потенційні загрози. Також Google Cloud Shell знадобиться тим, у кого недостатньо ресурсів для запуску певних програм.

Hex-редактори

Розробникам, які працюють з будь-яким файлом, крім звичайного тексту, швидше за все сподобаються Hex-редактори. Вони допомагають у налагодженні, особливо у питаннях, пов’язаних з порядком байтів та форматуванням даних, даючи уявлення про те, як файл насправді виглядає у пам’яті. Видання Medium рекомендує VSCode та HexEd.it.

GitHub Gists

GitHub пропонує підсвітку синтаксису для великої кількості основних мов програмування, а також безкоштовне сховище для текстів. Більше того, вони можуть бути вбудовані як елементи HTML на веб-сторінках.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук