Як конвертувати файли з HEIC в JPEG на iPhone, Mac та Windows – інструкція

1276

Починаючи з iOS 11, Apple змінила формат фотографій за замовчуванням на iPhone та iPad. Замість універсального стандарту JPEG, фото тепер зберігаються у форматі HEIC, який підтримує кращу компресію, при цьому забезпечуючи високу якість картинки. Це дозволяє вам зберігати більше фото на вашому пристрої, не поступаючись якістю. Але є проблема.

Більшість додатків та програм, особливо у вебі, не розпізнає формат HEIC, з ним можна працювати тільки на самому ґаджеті. Тому часто виникає необхідність конвертувати фото у стандартний JPEG. Це можна зробити з допомогою безлічі безкоштовних онлайн-конверторів, та не всі знають, що потрібні функції зашиті просто у вашому iPhone.

У цій статті розглянемо, як зберігати фото на iPhone за замовчуванням у JPEG замість HEIC, як передати HEIC-файли на Mac у форматі JPEG та як конвертувати HEIC на Windows.

Як конвертувати HEIC у JPEG на iPhone

Якщо у вас великий об’єм вбудованої пам’яті або ви регулярно переносите фото з пристрою в хмару і не опікуєтесь їх збереженням на iPhone, ви можете зробити налаштування таким чином, щоб фото одразу зберігалися в JPEG, а не HEIC.

Для цього:

  1. Перейдіть у налаштування,
  2. Далі – “Камера”,
  3. Далі – “Формати”,
  4. Оберіть “Найвища сумісність”.

Передавати HEIC на Mac та ПК у JPEG

Ідеальний варіант – заощаджувати простір на своєму ґаджеті, зберігаючи фото у HEIC, але при транспортуванні фото на комп’ютер, форматувати їх у JPEG. Це можна зробити так:

  1. Перейдіть у налаштування,
  2. Далі – “Фотографії”,
  3. У меню “Передавання на Mac чи ПК” оберіть “автоматично”.

Як конвертувати HEIC у JPEG на Mac

Якщо у вас вже є HEIC на Mac, ви можете конвертувати їх у JPEG з допомогою вбудованої програми перегляду зображень “Оглядач”. Для цього:

  1. Відкрийте зображення HEIC у режимі перегляду,
  2. Перейдіть у меню “Файл”, далі “Експортувати”,
  3. У меню “Формат” оберіть JPEG,
  4. Натисніть “Зберегти”.

Як конвертувати HEIC у JPG на Windows ПК

Microsoft пропонує простий додаток, який дозволяє переглядати HEIC-файли в автоматичному режимі на вашому ПК. Для цього потрібно завантажити з магазину додатків Microsoft та встановити простий кодек, який називається HEIF Image Extension. Надайте Windows дозвіл встановити кодек, і відтепер ваші HEIC-файли придатні до роботи в усіх програмах Windows. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук