Найм у два кліки: новий апдейт Recruitika дозволяє знайти вільних кандидатів для вакансій за секунди

922

В кінці 2020-го року, тоді ще розділ Робота на AIN.UA стартував у вигляді каталогу компаній та простого джобборду з безкоштовним постінгом вакансій для компаній. За рік вакансій стало понад 5 тисяч, щомісяця вони збирають понад 200 тисяч переглядів, а розділ відділився в окремий продукт під брендом Recruitika.

В середині минулого року ми додали можливість кандидатам створити власний анонімний профіль, отримувати оффери від зацікавлених рекрутерів, а у випадку свого найму отримати також бонус від сервісу.

Тепер ми остаточно об’єднуємо усі розділи Recruitika алгоритмом автоматичного підбору релевантних кандидатів компаніям, і підходящих вакансій кандидатам, даючи змогу компаніям не чекати відгуків на свої вакансій, а отримати доступ до списку відкритих для пропозицій кандидатів, яким можна запропонувати офер. Для кандидатів це можливість отримувати більше конкретних пропозицій у зручному вигляді. 

Як це працює

Десь у паралельному всесвіті, подібний алгоритм можна було б запакувати у красиву маркетингову обгортку штучного інтелекту, який відбирає пропозиції на основі мільйонів параметрів, нейромережі, машінльорнінгу і комп’ютер-віжену. Але ми так не робитимемо. Ми постаралися створити максимально простий у розумінні та, головне, роботі алгоритм, який дозволить компаніям швидше знаходити і наймати релевантних кандидатів, а кандидатам — більш спокійно та швидко розглядати пропозиції.

Для рекрутера

Рекрутери, так само як і раніше, можуть спокійно розміщувати свої вакансії і чекати на них відгуки, а вже потім обробляти у себе в інбоксі. Так само, як і раніше, можна перейти у розділ Кандидати та підшукати підходящого кандидата під свою вакансію і написати йому. 

Проте щоб спростити процес пошуку, тепер рекрутери прямо на сторінці опублікованої вакансії або на сторінці Лиды (локалізуємо сервіс вже скоро), можуть бачити список потенційних кандидатів, що підходять по професії, стеку технологій, досвіду і очікуваній зарплаті (якщо вказана). 

Це значно спрощує найм співробітників. Ви бачите лише тих кандидатів, хто відкритий для прийому пропозицій. Їм достатньо написати повідомлення з короткою пропозицією, а решту інформації він побачить розглядаючи офер від рекрутера.

Додайте компанію, розмістіть вакансії (це абсолютно безкоштовно) і наймайте кандидатів одразу після реєстрації. Якщо ви вже зареєстровані на Recruitika, просто перейдіть на сторінку Лиды, виберіть необхідну вакансію у списку і опрацьовуйте доступних та підходячих вам кандидатів.

Для анонімних кандидатів

Технічні кандидати в минулому і зараз не обділені увагою рекрутерів. Це і плюс і мінус. Перебирати безліч діалогів, одноманітні пропозиції без деталей тощо — це втомлює. 

Тепер кандидат отримуючи пропозицію від рекрутера, бачитиме розгорнутий офер з описом вакансії, компанії, текстом вакансії та всією потрібною щоб прийняти рішення чи продовжувати діалог далі, інформацією.

Ми відмовилися від практики, коли усі пропозиції падають прямо в особисті повідомлення. Це створює безлад у списку чатів, та і просто не дуже зручно за цим всім слідкувати.

Отримавши пропозицію від компанії, кандидат бачить тепер сторінку з усією доступною інформацією про вакансію, компанію (в тому числі відгуки працівників) тощо. Оцінивши пропозицію, можна продовжити спілкування (тільки тоді діалог переноситься в чати) або відхилити її, натиснувши “не цікаво”. Рекрутер не дізнається, чому і хто відхилив його пропозицію. Анонімність кандидатів — понад усе.

Це чимось схоже на механіку тіндеру — ви починаєте спілкування, тільки коли обидві сторони зацікавлені в цьому. А також економите час: зазвичай, оцінити пропозицію можна майже одразу, проглянувши візуально запропоновану вакансію. 

І, звісно, анонімний кандидат може відкрити свої контакти тільки тоді, коли буде готовий, і тільки після етапу попереднього розгляду оферу.

Наша політика щодо кандидатів також незмінна — кожен анонімний кандидат у випадку свого найму через Recruitika, отримає від сервісу $100 бонусу. 

Зареєструвати анонімний профіль кандидата та дізнатися більше можна за цим посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук