Топ-7 компаній світу, які платять найбільші зарплати (переважно у США)

3671
Читати на RU

Платформа levels.fyi, яка збирає зарплатну статистику, щоб допомогти кандидатам отримати максимальні офери, опублікувала звіт за 2021 рік. У ньому зібрані компанії, які платили своїм розробникам різного рівня підготовки найбільше грошей у минулому році.

За минулий рік levels.fyi зібрала дані про більш ніж 100 000 зарплат у більш ніж 1500 містах по всьому світу. На основі цього датасету і побудований звіт.

  • Переважно в топ потрапили американські компанії, але є роботодавці й з Китаю. У списку Roblox, Stripe, Robinhood, Netflix та інші. Деякі компанії не включили до переліку через брак даних.
  • В залежності від стажу розробника, топ-7 роботодавців платять від $207 000 до $1,2 млн на рік (для розуміння, зарплатня для США у $200 000+ на рік вважається високою).
  • У своїх підрахунках команда платформи також враховувала бонуси, опціони та інші виплати, про які повідомляли користувачі levels.fyi.

Також levels.fyi назвала регіони, де платять найбільше. Варто враховувати, що в них, зазвичай, більш дорожче життя загалом, але віддалений формат роботи дозволяє нівелювати цей недолік.

  • Окрім США, високі зарплати розробникам пропонують у Швейцарії, Ізраїлі, Австралії та інших. Переважають країни Західної Європи.
  • Найчастіше мова йде про столиці – саме там платять найбільше.

А про те, кому найбільше платять в українському IT, читайте в нашому дослідженні:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук