Україна на 55 місці в рейтингу найкращих країн для роботи та подорожей

2137
Читати на RU

Сервіс momondo, що порівнює пропозиції на авіаквитки та туристичні послуги, склав рейтинг найкращих місць для «воркейшну» в світі. Згідно з результатами дослідження, Україна посіла 55 позицію серед країн, які найчастіше обирають для роботи та подорожей. AIN.UA вибрав найцікавіше з репорту.

Рейтинг

До топ-10 найкращих країн, які поєднують зручні умови праці та можливості для подорожей, увійшли:

  1. Португалія
  2. Іспанія
  3. Румунія
  4. Маврикій
  5. Японія
  6. Мальта
  7. Коста-Ріка
  8. Панама
  9. Чехія
  10. Німеччина

Як зазначається у звіті momondo, Португалію, що посіла перше місце, відмітили за відносно низьку вартість життя, гарну погоду, велику кількість місць для відпочинку та низький рівень злочинності. Крім цього, країна пропонує візи для цифрових кочівників, а місцеві жителі мають високий рівень володіння англійською мовою. У рейтингу momondo Португалія отримала оцінку 100/100 та визнана найкращою країною для віддаленої роботи у світі.

Друге місце займає Іспанія з оцінкою 93/100. В momondo відмітили високу швидкість інтернету, велику кількість коворкінгів та можливість отримати візу для фрилансерів. Одночасно, Румунія, що закрила топ-3 рейтингу країн для віддаленої роботи, відома привабливими цінами на довгострокову оренду житла та їжу.

Україна посіла 55 позицію в світовому рейтингу, випередивши такі країни як Чорногорія, Нова Зеландія, США, Південна Африка та інші. momondo віддав країні 54 бали зі 100, відзначивши одні з найнижчих цін на оренду готелів і квартир на короткий термін, вартість проїзду та проживання. Найнижчу оцінку Україна отримала за нестабільні погодні умови.

Зображення у матеріалі: momondo

Методологія дослідження

Щоб скласти рейтинг, momondo проаналізував 111 країн на основі 22 факторів з 6 різних категорій: “Подорожі”, “Ціни”, “Здоров’я та безпека”, “Віддалена робота”, “Розваги” і “Погода”.

Категорія “Віддалена робота” включає чотири фактора:

  1. Швидкість інтернету (скачування) – сер. швидкість завантаження в Мбіт/с по країні.
  2. Швидкість інтернету (завантаження) – сер. швидкість завантаження в Мбіт/с по країні.
  3. Візи цифрового кочівника – інформація про візу цифрового кочівника базується на даних, отриманих з офіційних сайтів органів влади кожної з країн рейтингу.
  4. Місця в коворкінгах – орієнтовна кількість місць у коворкінгах в країні (на душу населення).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук