Стартап HeyCharge, з центром розробки в Україні, залучив $4,7 млн

958
Читати на RU

HeyCharge, німецький стартап із українською командою інженерів у Києві, що розширює доступ до зарядок для електромобілів, залучив $4,7 млн венчурних інвестицій.

На що будуть спрямовані інвестиції

Раунд початкового фінансування очолює BMW i Ventures, підрозділ венчурного капіталу BMW Group. Серед інших інвесторів раунду – Statkraft, найбільший у Європі виробник відновлюваної енергії. BMW i Ventures був одним із перших інвесторів Chargepoint та Chargemaster, має значний досвід роботи в галузі промисловості електрокарів.

«Швидке зростання ринку електромобілів у найближчі роки вимагатиме більшого розвитку інфраструктури зарядних станцій у всьому світі. Ми вважаємо, що HeyCharge – це перша компанія, яка вироблятиме зарядні пристрої для електромобілів без підключення до Інтернету, і стане важливим гравцем у ширшій галузі, спрямованій на електрифікацію автомобілів. Завдяки технології HeyCharge, встановлення зарядних пристроїв стає більш вигідним у місцях, які раніше були б нерентабельними», — зазначив Каспер Сейдж, керуючий партнер BMW i Ventures.

Інвестиції у розмірі $4,7 млн дозволять HeyCharge значно оновити продукт за рахунок передових розробок в обладнанні. Також залучений раунд сприятиме подальшому масштабуванню проекту, у тому числі повному запуску на ринках Європи та США, розробці додаткових технологічних рішень, а також відкриттю офісів у Мюнхені та розширенню у Києві.

Зокрема, до київського офісу активно найматимуть embedded-інженерів, розробників мобільних додатків, QA-спеціалістів, UX/UI-дизайнерів та інших професіоналів в IT. Окрім цього, у компанії планують масштабувати рішення HeyCharge на b2b-аудиторію.

«Коли я зібрав свою першу команду інженерів у Києві для моєї попередньої компанії E.ON, я був абсолютно вражений нею і тим, як швидко ми знайшли людей. Тому коли вирішив запустити HeyCharge, і кілька людей з моєї київської команди E.ON виявили бажання приєднатися до проекту, було зовсім нескладно створити нову та сильну команду інженерів у Києві. Тепер ми починаємо шукати можливості масштабування на ринках України та Східної Європи, тож зрештою Київ може бути не лише розташуванням нашого хабу розробки, а й великим бізнес-центром», — зазначив Кріс Карде, СЕО HeyCharge.

Особливість технології HeyCharge

HeyCharge надає масштабоване та доступне рішення для зарядки електромобілів у багатоквартирних будинках, офісах, готелях та іншій інфраструктурі.

У той час як основними перешкодами для швидкого розвитку інфраструктури є обмежений доступ до інтернету, особливо у віддалених районах, а також складнощі при налаштуванні станцій, HeyCharge запропонувала ефективне рішення — запатентовану технологію SecureCharge. Інтернет більше не є вимогою до зарядної станції. Тепер достатньо обміну даними між пристроєм і програмою через Bluetooth, процес встановлення зарядної станції стає простим і швидким, що сприяє масштабуванню пристроїв.

Більше того, технологія Access Point значно прискорює інсталяцію, а також забезпечує миттєве підключення пристрою. Як результат — HeyCharge може знизити загальні експлуатаційні витрати до 80% під час встановлення мобільних зарядних пристроїв у будинках. Для водіїв це суттєва економія: так вони віддають перевагу електромобілю при виборі транспортного засобу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук