IT-спеціаліст автоматизував робочий процес, рік нічого не робив за $90 000 зарплати. І нікому про це не сказав

18084
Читати на RU

Анонімний користувач на Reddit розповів історію про те, як він повністю автоматизував свої робочі завдання, й рік під час пандемії працював із дому. Але по факту нічого не робив, граючи в ігри та розвиваючи свій проект у робочий час. І отримував зарплату за це. Про історію вже написало кілька видань, зокрема Newsweek, перевірити її справжність складно, адже на Reddit чимало дописувачів — принципово анонімні.

  • За словами дописувача під ніком Throwaway59724, він (або ж вона) працює IT-спеціалістом для середнього розміру юридичної фірми, і його основне завдання: займатися усіма цифровими доказами для справ. Адже компанії доводиться працювати із тисячами фото, зображень, цифрових документів щодня. Їх завантажують на локальне сховище, а робота IT-спеціаліста — перевести усе це в хмару і перевірити.
  • Автору поста єдиному надали адмінські права до цього хмарного сервісу. У всіх решти співробітників фірми були права лише на перегляд. До цього моменту завдання виконували вручну і воно було досить марудне: співробітники подавали таблички з усіма файлами, які вони завантажили на локальне сховище, а адміністратор мав вручну їх перевірити та вручну ж перетягувати всі файли у хмару.
  • «Я швидко зрозумів, що це — єдине завдання, якого від мене очікують під час 8-годинного робочого дня. Це точно не було задачею на 8 годин, так що більшість часу я просто робив вигляд, що працюю, коли ще ходив до офісу», — пише він.
  • Потім сталася пандемія, і спеціалісту запропонували працювати на ремоуті. Він налаштував віддалену робочу станцію, до якої був доступ з дому. Потім, десь за тиждень, написав, продебажив та відполірував простий скрипт, який міг повністю перебрати на себе його робочі обов’язки. Він сканує сховище на предмет нових файлів, генерує для них хеші, пересилає до хмари, знову генерує хеші (бо ж для суду потрібно, щоб із цифровими доказами не проводили ніяких маніпуляцій). Базовий код скрипта, за словами його автора, — досить простий і народився у результаті гугління на тему, як автоматизувати передачу певних типів файлів.
  • Тож він передав свої обов’язки скрипту, щодня продовжував логінитись до робочої системи, а потім проводив час за іграми або чимось ішим (наприклад, працював над власним проектом). У кінці робочого дня він переглядав логи, щоб пересвідчитись, що все працює як годиться, і вилогінювався. Фактично проводив за роботою по 10 хвилин на день, при цьому отримував під $90 000 на рік.

«Якийсь час було почуття провини, наче я обкрадаю свою фірму, але з часом вдалося переконати себе, що поки усі задоволені, жодної шкоди немає. Роблю саме те, для чого мене найняли, усі завдання виконуються вчасно, а я можу насолоджуватись життям. Усі в плюсі. Окрім того, якщо вони схочуть позбутися мене, я просто позбудуся скрипту. Він працює на моєму обладнанні, тож якщо вони втратять мене, то й можливість для роботи теж втратять. Перестраховуюсь таким чином», — пише автор історії.

Цей допис на момент публікації зібрав на Reddit більш як 80 000 апвоутів. У коментарях користувачеві жартома пишуть не переживати з цього приводу, адже можна розглядати $90 000 як річну підписку на його софт.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук