75% використовують оплату частинами при покупках – опитування AIN.UA

730

В черговому анонімному опитуванні редакція AIN.UA вирішила дізнатися, як часто читачі використовують оплату частинами при покупках. Як показало дослідження, даний спосіб купівлі є досить розповсюдженим – це підтвердили понад 70% респондентів.

Дослідження: читачі AIN.UA відповідали на задані закриті та відкриті питання анонімної форми. Загалом опитування пройшло 528 респондентів. Нижче наведені результати дослідження.

За результатами опитування, купівля товарів за допомогою послуги «Оплата частинами» є популярним способом серед читачів. Загалом, нею користуються 75,2% респондентів. З них 38,6% обирають оплату частинами часто, а 36,6% – інколи.

Зображення в матеріалі: AIN.UA

Найчастіше опитані читачі обирають оплату частинами для покупок вартістю понад 10 000 грн – 59%. На другому місці за затребуваністю послуги – оплата товарів від 3000 до 10 000 грн. Це підтвердили 37,4% респондентів. Згідно з коментарями опитаних, оплату частинами частіше оформлюють клієнти monobank та «ПриватБанк».

Відповідно до результатів дослідження, через оплату частинами опитані найчастіше купують побутову техніку (48%) та гаджети (45,1%). 5,8% покупок з послугою припадають на категорію «Інше».

Як альтернативу оплати частинами, 59,3% опитаних читачів найчастіше купують товари за повну ціну. При цьому, 38,6% обирають розстрочку. Цікаво, що купівля в кредит є найменш розповсюдженим способом – ним користуються лише 2,1% респондентів.

Розкажіть, який спосіб оплати обираєте і чому (коментар анонімний)

«Оплата частинами безкоштовна, тому зараз у мене 8 розстрочок. Найближчим часом купувати нічого не планую, але, якщо буде потрібно, краще знову куплю на виплати, навіть якщо на руках буде вся сума на покупку. Умовно, краще 12 000 грн тримати під відсоток і отримати за рік близько 650 грн.»

«Поки оплата частинами без переплат нараховується, частина грошей працює. За рахунок відсотків товар виходить дешевше, ніж при купівлі відразу за повну ціну.»

«Зручно, можна купити відразу що заманеться. Тим, хто прив’язаний до курсу долара, товар по факту може стати навіть дешевше. Як на мене, краще гроші відкласти, а товар, якщо він влізає у вартість розстрочки (у мене, наприклад, ліміт 45 000 у «Приватбанку» на одиницю товару), платити щомісяця невеличку суму, оскільки зп приходить теж щомісяця. Враховуючи реальні відсотки і можливість виплатити залишок по розстрочці у будь-який день – вважаю це доволі зручним інструментом для повсякденного життя. Тут головне мати силу волі і не перебрати товарів 🙂 Добре, що у мене з цим проблем немає.»

«Я віддаю перевагу повній оплаті – ти оплатив і впевений що тебе не тисне тягар боргів. А оплата частинами – це просто варіант навішати непотрібні речі, на зразок, не потрібно платити відразу велику суму.»

«Лише повна оплата відразу. Якщо розстрочка безвідсоткова, то вона ще має сенс. Але навіщо купляти товар, використовуючи всі свої наявні кошти, і кошти, зароблені у майбутньому?!»

«Купую одразу за повну ціну завжди. Бо у магазинах, де є оплата частинами, розстрочка, кредит і т.п., як правило в ціну закладена ця послуга, а отже можливо знайти пропозицію дешевше або домовитись про знижку при повній оплаті. Якщо ж доводиться купувати щось дороговартісне там, де пропонується безкоштовна розстрочка, скоріш за все скористаюся. На практиці такого не траплялось давно.»

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук