InSoft Partners зробила екзит з трьох проектів — ITernal Group, Cloudfresh і ucode

539
Читати на RU

Інвестиційна компанія InSoft Partners повністю вийшла з трьох своїх проектів. Угоди проходили з вересня 2021 року по січень 2022 року. Про це AIN.UA повідомили в компанії.

  • Перший екзит — ITernal Group. Покупцем стала компанія UST з штаб-квартирою в Штатах. Вона працює на ринку розробки вже більше 20 років, її офіси знаходяться у 25 країнах світу, загальне число співробітників — 28 000. До моменту угоди UST не мала представництва в Україні. Фінансова сторона угоди не повідомляється. ITernal Group — компанія, яку InSoft Partners та партнери, серед яких UFuture Василя Хмельницького та Роман Прокоф’єв і Євген Собакарєв, почали будувати ще у 2018 році. За півтора роки вони придбали київських розробників Lenal і Rademade, а також сервісну частину харківської Rozdoum. За інформацією AIN.UA, тоді їм це обійшлось у $1,5 млн. Протягом наступних пів року всі три компанії стали частиною ITernal Group. За оцінкою AIN.UA, ITernal Group продали за $4,5-6 млн.
  • Другий екзит — ucode. Проект ucode IT academy інвестиційна компанія запустила разом з UFuture у 2018 році. За цей час вдалось створити власний продукт для навчання студентів, розробити програми спільно з Ubisoft, CISCO, Ajax Systems, Squad та іншими, а также організувати навчання декількох сотень студентів. Екзит зроблений на користь партнера — UFuture.
  • Третій екзит — Cloudfresh. В проект інвесткомпанія зайшла у квітні 2021 року разом з партнером — Belkins. Тоді було куплено 25% бізнесу. Як розповілає засновник InSoft Partners Віталій Горовий, за вісім місяців керівництво Cloudfresh досягло запланованих раніше показників, після чого засновники викупили долю проекту, а InSoft Partners та Belkins зробили екзит. Сторони не розкривають фінансові умови угоди. За оцінкою AIN.UA, вся компанія сьогодні може оцінюватись у межах $10 млн, доля інвесторів — у $2,5 млн. Доля конкретно InSoft Partners — 15% або ж $1,5 млн.

Як розповідає Горовий, найближчим часом InSoft Partners, разом з UFuture, планує почати створення ще одного проекту, за схожою з ITernal Group моделю, але вже більшого масштабу. Також інвестиційна компанія продовжить самостійно інвестувати в сервісний IT-бізнес.

Спеціалізація InSoft Partners — купівля долі в сервісних IT-компаніях, після чого йде процес масштабування і зростання активу. Попередній великий екзит інвесткомпанії — Core Value: у 2016 році куплений контрольний пакет акцій, після чого у 2019 році проданий структурам, близьким до Oaktree Capital Management.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук