Prog.kiev.ua стає Prog Academy та запускає безкоштовні IT-курси

855

Вітаю! Мене звуть Всеволод Євгієнко, я засновник IT-академії Prog.kiev.ua, яка наприкінці 2021 року змінила назву на Prog Academy.

Мета цієї статті: розповісти про причини такої зміни та познайомити з новим форматом безкоштовного навчання.

А ще я розповім, як з нашою допомогою можна заробляти в IT, не входячи в IT, без криптовалют, NFT та інших високоризикових інструментів.

Історія

Влітку 2012 я запустив проект Prog.kiev.ua. Після тривалого менторського досвіду 1 на 1 я зрозумів, що можу успішно вчити людей програмування навіть якщо вони не мають технічної освіти і будь-якої попередньої підготовки – повністю з нуля.

Починав із навчання C++ та C#, потім переключився на Java. Я був першим і єдиним викладачем перших півроку існування компанії, далі почав шукати однодумців і дуже швидко ми перейшли в розряд 30+ викладачів і вийшли за рамки лише програмування.

Через рік у нас одночасно навчались понад 100 осіб, через 2 роки – понад 1000. До кінця 2021 року ми випустили понад 15000 успішних студентів та ще понад 35000 відвідали наші безкоштовні івенти.

В даний момент в Prog Academy можна пройти навчання за такими напрямками, як FullStack, Java, Python, Front-End, QA Manual, QA Automation, Web & UI/UX Design.

Наші випускники працюють у топ-компаніях України, в Amazon, Facebook, Google та багатьох інших. Щобільше, практично у всіх компаніях, які займаються IT-навчанням мінімум один тренер – наш випускник.

Весь цей час ми намагаємося запропонувати різні формати навчання, щоб наші клієнти могли обрати те, що їм до вподоби:

  • офлайн-заняття в групах у Києві;
  • живі онлайн-заняття у групах з будь-якої точки світу;
  • індивідуальне онлайн-навчання з вільним графіком;
  • адаптовані програми для корпоративних замовників.

Що змінилося?

По-перше, карантин допоміг нам зробити онлайн-навчання максимально комфортним. Внаслідок цього ми давно вийшли за межі Києва та домен у зоні kiev.ua вже не відповідає масштабам нашої діяльності.

На даний момент понад 80% студентів навчаються онлайн із різних точок світу: Україна, Казахстан, Білорусь, Чехія, Польща, Німеччина, Туреччина, США, Ізраїль.

По-друге, і це найголовніше: ми запускаємо новий формат навчання.

ISA vs IISA

ISA (income share agreement) – це формат навчання, який прийшов до нас із США. У цьому форматі студент навчається безкоштовно, але у разі успішного працевлаштування у IT сфері сплачує фіксований відсоток від своєї майбутньої зарплати протягом певного періоду часу.

Таким чином освітня компанія інвестує в навчання студентів і максимально зацікавлена ​​в їхньому успіху, оскільки її дохід безпосередньо залежить від їх працевлаштування.

Ми вирішили посилити цю модель та запускаємо навчання у форматі IISA.

IISA (investment & income share agreement). Що це таке?

IISA відрізняється від ISA тим, що крім нашої компанії у навчання студентів можуть інвестувати всі бажаючі та отримувати від цього дохід.

Для студента навчання на 100% безкоштовне до працевлаштування. Після працевлаштування в IT студент платить 17% своєї майбутньої зарплати протягом 2-х років. Цей дохід ділиться між нашою компанією та інвесторами.

Чому варто з нами співпрацювати?

У нас вже є бізнес-модель, в якій студенти платять фіксовану суму за своє навчання і отримують роботу в IT – класична модель, перевірена 10-річним досвідом.

Також ми одні з перших на ринку IT-освіти запропонували курс FullStack Java Developer із гарантією працевлаштування у договорі, а не на словах.

На першому етапі ми запускаємо модель IISA на основі цього курсу. Студент просто не має шансів не влаштуватися на роботу тому, що в програму курсу входить:

  • вивчення HTML, CSS, JavaScript, Java для backend;
  • вивчення Bootstrap, React, Spring, Hibernate, DB/SQL;
  • безлімітні уроки з IT English;
  • онлайн підтримка від менторів весь період навчання;
  • додаткові відеоматеріали для поглибленого вивчення;
  • кілька проектів для портфоліо;
  • можливість пройти стажування для здобуття досвіду.

Давайте рахувати

Для розрахунку ми беремо за основу популярне зарплатне опитування від DOU та дані про заробітні плати з популярних ресурсів для пошуку роботи.

Вартість якісного навчання одного студента на курсі FullStack Developer у середньому становить $1400 – це сума інвестиції.

Термін навчання студента: 5 – 9 місяців.

17% від зарплати хорошого розробника-початківця за 2 роки складе від $3000 до $4500. Цей дохід і ділитися між Prog Academy та інвесторами.

Річна прибутковість приємно здивує. Наведу приклад:

Інвестиція у навчання одного студента = $1400.

Середній прибуток за 2 роки = $4000.

Прибуток = $4000 – $1400 = $2600.

Окупність інвестицій за 2 роки / ROI = ($2600 / $1400) x 100% = 185%.

Відбір кандидатів, їх співбесіди, перевірку рівня знання англійської мови, відстеження успішності в процесі навчання, подальшу допомогу у розвитку їх навичок та всю паперову роботу ми беремо на себе.

Інвестори отримують доступ до бази відібраних нами кандидатів на безкоштовне навчання і можуть вибрати в чиє майбутнє вкласти гроші.

Це може бути один студент, кілька студентів або навіть пайова участь з іншими інвесторами та нашою компанією – кожен може вибрати свій формат, щоб мінімізувати ризики.

Щоб посилити впевненість інвесторів, ми будемо входити з ними в частку та інвестуватимемо у навчання кожного студента, якого ми рекомендуватимемо. Наші доходи також залежатимуть від результату.

Навіщо нам ділитись доходами?

Виникає питання: навіщо нам ділитися прибутками, якщо ми можемо заробляти самі?

Для нас IISA не замінює перевірений роками формат платного навчання. Це ще один дуже перспективний формат посилення позицій на ринку IT-освіти.

У підсумку

  • Залучення інвесторів допомагає нам швидше розвиватися в новому форматі IISA, не ламаючи існуючу успішну бізнес модель.
  • Студенти отримують можливість навчатися 100% безкоштовно до працевлаштування – для цього потрібно пройти попередній відбір.
  • Інвестори отримують повний супровід і низько ризикові інвестиції в одну з найшвидше зростаючих індустрій з гідним річним доходом.

Це Triple-Win-Win.

Бажаєте вчитися безкоштовно? Залишайте заявку за посиланням та проходьте відбір. Перший потік стартує вже у лютому.

Не готові до такого формату? Ви можете обрати напрямок та пройти класичне якісне платне навчання повністю з нуля та без попередньої підготовки та відбору.

Бажаєте інвестувати у майбутніх IT-спеціалістів? Тоді чекаємо на вашу заявку за посиланням.

Профіль компанії в Linkedin — за посиланням.

З повагою,

Всеволод Євгієнко

CEO в Prog Academy

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук